Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás szó nagyon sokszor hangzik el mostanában az online marketing világában. Az ember sajnos sokszor találkozik hirtelen felindulásból elkövetett cikkekkel, vagy olyan tanácsokkal, amik valójában nem szólnak másról, mint hogy a keresőoptimalizáló szakembereknek üzletet hozzanak. Tisztelet a kivételnek.

Keresőoptimalizálás témában miről találsz információt ezen az oldalon?

Mi a keresőoptimalizálás? Pár gondolatban összefoglalom neked, hogy mi tartozik bele és mi nem tartozik bele a keresőoptimalizálásba. Talán eloszlatok néhány tévhitet…

Hogyan csináld a keresőoptimalizálást? Konkrét tippek és tanácsok, amiket minden honlap tulajdonos azonnal felhasználhat keresőoptimalizálás témában.

Keresőoptimalizálás témában megjelent összes cikkemet megtalálod az oldal alján.

Ezen az oldalon folyamatosan frissítem az információkat. Ha új cikk jelenik meg, új trend vagy tapasztalat van keresőoptimalizálás témában, amit érdemes megosztani, akkor azt itt megtalálod.

Keresőoptimalizálás videók

Nézd meg a keresőoptimalizálásról szóló ingyenes videóimat itt, vagy a YouTube csatornánkon (ott sok további hasznos videót is találsz)!

A tisztánlátás kedvéért, mi a keresőoptimalizálás?

Pár gondolat, ami szerintem tisztáz a szakmával kapcsolatban a vállalkozók körében kialakult sok tévhitet.

 • A keresőoptimalizálás az online marketing szerves része. Egyik nincs a másik nélkül.
 • A keresőoptimalizálás arról szól, hogy értékes látogatókat hozzunk a honlapodra, és nem másról. Értékes látogató az, akit te, a honlap tulajdonosa értékesnek tartasz, mert azt fogja tenni, amit szeretnél. Pl. feliratkozni a hírleveledre, vásárolni vagy ajánlatot kérni.
 • A keresőoptimalizálás egy folyamatos munka, amit a honlapoddal hétről hétre csinálni kell, hogy lépést tarts a Google és a látogatók változó igényeivel, na meg a konkurenciával.
 • A becsületes keresőoptimalizálásba beletartozik a külső és belső linképítés, az oldal tervezésébe való beleszólás, a szövegek és a képek optimalizálása is. Egy korrekten keresőoptimalizált honlapot nem érint negatívan semmiféle panda, pingvin, kobra vidra vagy egyéb állat.
 • A korrekt keresőoptimalizáló szakember nyílt lapokkal játszik. Nem titkos műveleteket végez az ügyfele háta mögött. Ahogy az autószerelőtől is elvárod, hogy elmondja, mit csinált az autóddal, így az online marketingesedtől is várd el, hogy hozzon téged képbe!

Csak pár gondolatban, mit nem jelent a keresőoptimalizálás?

 • A keresőoptimalizálásnak nem célja önmagában a jó helyezés a Google-ben. Ez olyan, mintha a reklám célja csak és kizárólag az lenne, hogy minél többször lemenjen a TV-ben. (Igen, a jó helyezés fontos, de az csak egy állomás.)
 • A keresőoptimalizálásnak nem az a célja, hogy az informatikus meggazdagodjon. Az egyetlen célja az lehet, hogy a honlap tulajdonosa gazdagodjon meg.
 • A keresőoptimalizálás nem mellébeszélés, nem egy titkos kaszt vudu varázslása a kibertérben. Én bármit, amit teszek az ügyfeleim honlapján, nyíltan elmondom nekik, sőt, még itt a blogban is nyíltan leírom. Egyébként meg miért ne tenném? Hiszen az egész csupán tiszta logika, negyedévente meg úgyis újrarendeződik az egész keresőmarketing.
 • Ha egy honlap visszacsúszik bármilyen Google algoritmus változtatás hatására (panda, pingvin stb.), akkor amit azzal műveltek, az nem keresőoptimalizálás volt, hanem csalás, átverés stb.

Hogyan csináld a keresőoptimalizálást? Konkrét tippek és tanácsok!

A legfontosabb, keresőoptimalizálás témájú cikkeket szedtem itt össze neked. Kattints a linkekre, olvasd el, és hasznosíts belőlük minél többet!

Alapvető igazságok, a legelső lépések keresőoptimalizálás témában

 • A keresőoptimalizálás célja. A legelső lépés, mielőtt belekezdenél akár csak egy szót is megváltoztatni a honlapodon, hogy megértsd, mi a keresőoptimalizálás célja. Ha ezt megérted, rengeteg fölösleges költségtől és eredménytelen akciótól kíméled meg magadat.
 • A keresőoptimalizálás aranyszabálya. Van egy szabály, amit a keresők egyre komolyabban vesznek. A dolog nem bonyolult, és egyáltalán nem trükkökről vagy az átlagember számára érthetetlen szakmai praktikákról szól. Csupán a józan észről.

Keresőoptimalizálás tippek és trükkök

 • Keresőoptimalizálás lépésről lépésre. Egyszerű, konkrét lépéseket bemutató írás, amin minden honlap tulajdonos végig tud menni, és javíthatja honlapja helyezését a keresőben.
 • Keresőoptimalizált szövegírás. Ebben a cikkben sok olyan konkrét, azonnal felhasználható tanácsot találsz az online szövegírásra, amik még akár fizetősz tanfolyamokból is kimaradnak.
 • Belső linkek. Egy profi, de kevésbé ismert technika, amit akár te is azonnal alkalmazhatsz!

Keresőoptimalizálás témában eddig megjelent cikkeim

Keresőoptimalizálás jelentése

Keresőoptimalizálás jelentése

Mit jelent pontosan a keresőoptimalizálás (idegen szóval SEO)? Keresőoptimalizálás jelentése + 3 konkrétum, amivel megértheted mire van szükség. Cikk + videó!

Tovább olvas»

Linképítés árak

Linképítés árak

A linképítés árak között keresgélve az interneten rengeteg csomagajánlatot találsz. De mit kapsz a pénzedért cserébe? Először olvasd el ezt a cikket és utána nézz körbe!

Tovább olvas»

Linképítés tippek

Linképítés tippek

A linképítés egy szükséges rossz, amit muszáj csinálnod, ha honlapod van és “boldogulni” szeretnél az online világban. Haladj végig vagy válogass a linképítés tippek közül, hogy könnyebben menjen a linképítés.

Tovább olvas»

Linképítés alapok

Linképítés alapok

A linképítés a keresőoptimalizálás kéretlen-kelletlen velejárója. Muszáj csinálni, ha jó eredményeket akarsz a keresőben. De hogyan indulj el? Linképítés alapok, hogy már az elején hozd ki belőle a legtöbbet.

Tovább olvas»

Linképítés fogalma

Linképítés fogalma

Ha honlapod van és egy kicsit is foglalkoztál a keresőoptimalizálással, akkor a linképítés fogalma biztosan ismerősen cseng neked. A linképítés ugyanis a SEO kéretlen-kelletlen velejárója. De mi pontosan a linképítés fogalma?

Tovább olvas»

A 28 legütősebb SEO szövegírás tipp

A 28 legütősebb SEO szövegírás tipp

A 28 legütősebb SEO szövegírás tipp teljesen ingyen lehet a tied! Hogyan írj olyan szöveget, amelyet szeret a Google? Nézd meg most!

Tovább olvas»

45 pontos SEO (keresőoptimalizálás) ellenőrző lista

45 pontos SEO (keresőoptimalizálás) ellenőrző lista

Gondot okoz, hogy jó helyezést érj el a Google-ben? Problémás a keresőoptimalizálás? Töltsd le a 45 pontos SEO (keresőoptimalizálási) ellenőrző listát!

Tovább olvas»

Útmutató sikeres vendégblogoláshoz

Útmutató sikeres vendégblogoláshoz

Mi a vendégblogolás? Van-e egyáltalán haszna számodra? A sikeres vendégblogolás titka! Ezekre a dolgokra figyelj oda mindenképpen!

Tovább olvas»

SEO hibák közvetlenül a WordPressben

SEO hibák közvetlenül a WordPressben

Hogyan áll a WordPress a SEO-val? Mi köze van ehhez a Google Search Console-nak? Változások, plusz két hasznos ingyenes WordPress plugin.

Tovább olvas»

Tatár bifsztek helyesírása (tatárbifsztek, tatár beefsteak stb.) – a keresőoptimalizálás és az élet

Tatár bifsztek helyesírása (tatárbifsztek, tatár beefsteak stb.) – a keresőoptimalizálás és az élet

Hogyan írjuk helyesen azt, hogy tatár bifsztek (tatár bifsztek, tatárbifsztek, tatár beefsteak)? Mi köze van ennek a keresőoptimalizáláshoz?

Tovább olvas»