Linképítés árak
Utolsó frissítés Nov 25, 2019
Linképítés árak

Az interneten keresgélve linképítés témában rengeteg információt találhatsz. Ezek sokszor csak félinformációk, vagy néha akár egymásnak ellentmondó „tények”. Ha pedig linképítés árak témában keresel, akkor még inkább elveszhetsz a sokféle csomagajánlat és linképítés árak között.

A linképítés árakat azért is nehéz összehasonlítani, mert nincs két ugyanolyan csomagajánlat, minden linképítő cégnél mást találsz egy-egy csomagban. Ezért fontos – ha szeretnéd kiadni a linképítést egy cégnek, – hogy először tájékozódj, mit kínál pontosan számodra. Ez a cikk segítségként szolgál, hogy jobban el tudj igazodni a linképítés árak között.

Milyen ajánlatokat találsz a magyar piacon?

Végignézve sok különféle cég különféle linképítési ajánlatát, 3+1 kategóriát találhatsz. Első körben ezeket ismerd meg, aztán rátérünk a piszkos anyagiakra.

 • Linképítés linkkatalógusokba
 • A linkkatalógusok olyan oldalak, amik kifejezetten arra jöttek létre, hogy (bizonyos témában) összegyűjtsék a linkeket. Itt általában rövid szöveggel és jobb esetben az erősíteni kívánt kulcsszóval helyezik el a linkeket.

  Bár sokkal kevesebb ereje van már a linkkatalógusba épített linkeknek, mint volt akár még a 2010-es évek elején is, de ha nagyon az elején vagy a honlapoddal, akkor mindenképpen érdemes ilyen linkeket is építeni (persze azért meg kell nézni, hogy milyen linkkatalógusról van szó).

 • PR cikkek
 • A 2010-es években elterjedt a magas PageRank értékű honlapokról szerzett linkek kereskedelme, mint az egyik leghatékonyabb linképítési módszer. Ezeket a honlapokat az akkor még publikus PageRank mérőszám miatt High PR Links, azaz magas PageRank értékű linkek néven illette és nevezi ma is az angol szaknyelv. A magyarba már csak PR cikkek néven került át. Érdemes elolvasnod egyébként a PR cikkek kapcsán a tisztázó cikkünket, sokat segít a megértésben.

  Amikor PR cikkekről beszélünk, akkor arról van szó, hogy linképítés szempontjából erős honlapokról (amik egykor magas PageRank értéket képviseltek) kapunk linket olyan formában, hogy kifejezetten egy számunkra írt cikkből linkelik a honlapunkat.

  (A fentebb már említett PR cikkekről szóló bejegyzésben arra is találsz választ, hogy milyenek az igazán értékes PR cikkek.)

 • Prémium linkek építése
 • Prémium linkeknek azokat a linkeket nevezik a magyar linképítési piacon, melyeket olyan olvasott honlapokon helyeznek el, amik akár több ezres, vagy tízezres napi látogatótáborral rendelkeznek. Ezek főleg online újságok, melyekbe egyébként is tízesével kerülnek fel a cikkek, amikbe elhelyezhetők a linkek.

 • Havi díjas linképítés szolgáltatás
 • Ez a fenti 3 kategórián kívüli +1 lehetőség, ami tulajdonképpen az összes fenti linképítési fajtát tartalmazhatja. Itt olyan szolgáltatásról van szó, ahol bizonyos havidíjért cserébe folyamatos linképítést biztosítanak a honlapod számára.

Linképítés árak

Most hogy már tisztáztuk, milyen kategóriák jöhetnek számításba, jöjjenek a piszkos anyagiak, a linképítés árak.

Ha egyszeri linképítésről van szó (tehát egyszeri díjért cserébe kapsz bizonyos számú linket), akkor általában csomagajánlatok közül lehet válogatni.

Ezekben a csomagajánlatokban általában megadják, hogy hány darab épített linkre számíthatunk és ez mennyibe kerül. Így könnyen kiszámolható, hogy 1 db linkért mennyit kell fizetni. Általánosságban elmondható, hogy míg a linkkatalógusokban elhelyezett linkek ára pár száz forint (nagyjából 200-300 Ft között mozog), addig a PR cikkekért és a prémium linkekért cserébe, 1 500-10 000 Ft-ot is elkérnek.

Ma már egyre gyakoribb, hogy a linképítők havidíjas linképítési szolgáltatást nyújtanak az egyszeri csomagajánlatok helyett. Természetesen itt is több mindentől függ, hogy mekkora lesz a linképítés ára. A alapszolgáltatások havidíjai 10-20 ezer Ft-tól kezdődnek (ez a ritkább eset), de az extrább szolgáltatások inkább 200-300 ezer forintba kerülnek. A havidíjak attól függnek, hogy hány darab linket kapunk havonta, illetve attól is, hogy ezek milyen linkek, külön cikket ajánl-e hozzá a linképítő.

A magyar linképítési piacon tehát igen nagy a szórás. A lényeg, hogy mielőtt leteszed a voksod egy linképítő, vagy linképítési szolgáltatás mellett, előtte mindenképp nézz szét, és tudd, hogy mire adod ki a pénzed.

További cikkek linképítés témában

Linképítés fogalma »

Linképítés alapok »

Linképítés tippek »

Részletes információt a témában, konkrét linképítés trükköket az online keresőoptimalizálás képzésünkön, vagy a linképítés tanfolyamunkon találsz.

Ingyenes anyagok

Rólunk mondták

SEO könyv

Stabil bevétel keresőoptimalizálással 2020 borító 3D látványterv

SEO hírek

Keresőoptimalizálás

Kapcsolódó bejegyzések

Linképítés tippek

Linképítés tippek

A linképítés egy szükséges rossz, amit muszáj csinálnod, ha honlapod van és „boldogulni” szeretnél az online világban. Haladj végig vagy válogass a linképítés tippek közül, hogy könnyebben menjen a linképítés.

Hozzászólások

2 Comments

2 hozzászólás

 1. Bien József

  Ingatlanhirdetési oldalunk szeretnénk felhozni a google első oldalára. Kiváncsi lennék a véleményére, hogy ezt ön szerint mennyi idő alatt tudnánk elérni és tudna-e ebben segíteni?

  A következő kulcsszavakról lenne szó:
  ingatlan, albérlet, eladó ingatlan, eladó ház, eladó lakás, kiadó ingatlan, kiadó ház, kiadó lakás…

  Első körben területileg talán könnyebben elérhető. Nagyvárosoknál ugyanez:
  Eladó ingatlan Pécs, kiadó ingatlan Pécs, pécsi eladó ingatlanok…

  Az oldalunk az ingatlanmaps.hu

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Kedves József!

   hogy mennyi idő egy honlapot adott kulcsszóra felhozni, az nagyon sok mindentől függ, ennyi adatból egészen biztosan nem lehet rá választ adni.

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szilágyi Balázs webinar behúzó háttér

Hogyan keress te is pénzt otthonról ingyenes tréning

Íratkozz fel hírlevelünkre, és azonnal megnézheted a Hogyan keress te is pénzt otthonról online tréninget!

Adatkezelés

Sikeres jelentkezés. Hamarosan küldjük az információkat a tréninghez.