SEO hibák közvetlenül a WordPressben

Utolsó frissítés: · Szerző: · Keresőoptimalizálás · Nincs hozzászólás
SEO hibák közvetlenül a WordPressben

Sokak kedvence, a YOAST SEO Plugin egy olyan lehetőséget is tartalmaz, ami talán még a korábbiaknál is hasznosabbá teszi ezt az amúgy is zseniális, és ráadásul ingyenes bővítményt.

Magáról a bővítményről találsz tőlem egy cikket itt a honlapon, és ha minden igaz, akkor ráadásul ennek a cikkemnek elég nagy szerepe volt abban, hogy ez a bővítmény a magyar online vállalkozók között elterjedt. Most nem is magát a bővítményt szeretném neked bemutatni, hanem azokat az új és nagyon hasznos funkciókat, amik a legutóbbi frissítéssel kerültek bele.

YOAST SEO és Search Console összekapcsolás

A YOAST SEO bővítmény lehetőséget ad arra, hogy közvetlenül összekapcsolódj a Google Search Console-lal (régebbi nevén Webmestereszközökkel), és a honlapod feltérképezési hibáit (törött linkeket) közvetlenül az adminisztrációs felületen is meg tudd nézni.

SEO hibák WordPress

A kapcsolódási folyamat viszonylag egyszerű, de egyrészt eléggé el van bújva ez a lehetőség, másrészt a magyar fordítás mostanában nem frissül ehhez a pluginhoz, ezért leírom, hogyan tudod ezt beállítani. A SEO → Search Console menüpontban válaszd a Settings fület Get Google Authorization Code gombot. Utána lesz pár egyszerű, „Tovább” jellegű kérdés a Google-től, illetve ha több fiókot használsz, akkor válaszd ki, hogy melyikkel szeretnéd összekapcsolni.

YOAST SEO Google Search Console összekapcsolás

Így tudod a Google Search Conosole fiókodat és a WordPress Yoast SEO plugint össekapcsolni

Fogsz kapni egy kódot a Google-től, ezt másold ki, majd zárd be a külön felugró ablakot. Másold be a kis beviteli mezőbe a kék gomb mellett, majd kattints az Authenticate gombra. Ezután még válaszd ki a honlapot, amelyiknek az adatait szeretnéd összekapcsolni a WordPress felülettel, végül kattints a Save Profile gombra.

Tulajdonképpen ez a funkció Yoasttól beleillik kicsit a népmesei felállásba: adott is ajándékot meg nem is. Habár kétségtelenül hasznos ez a lehetőség, de azt, hogy a hibát ott helyben egyetlen kattintással kezeld, Yoast csak a fizetős felhasználóinak adja meg.

Mindezzel együtt azért ez nem akkora probléma, az általam amúgy is javasolt Redirection bővítmény kiválóan kezeli ezeket az átirányításokat. Az pedig nem hagy kétséget maga után, hogy mivel sokkal könnyebben az ember szeme elé kerülnek a hibák, talán nagyobb esély lesz rá, hogy ezeket a nem létező oldalakat valamilyen módon ezek után kezeljük.

Seo hibák WordPress Yoast SEO

Feltérképezési hibák közvetlenül a WordPress adminisztrációs felületen

seo hibák közvetlenül a wordpressben yoast

A véleményed fontos. Mondd el, mit gondolsz!

Még nincs hozzászólás. Mondd el a véleményed!