Redirection plugin

Utolsó frissítés: · Szerző: · Wordpress plugin gyűjtemény · 16 hozzászólás
html átirányítás

Az ingyenes WordPress Redirection Plugin egy dolgot tesz, de azt jól és hatékonyan: kezeli a honlapod html átirányításait. (Ha nem vagy teljesen tisztában azzal, hogy ez miért fontos, akkor javaslom hogy olvasd el először a html átirányításról írt cikkemet a linkre kattintva.)

Redirection plugin

Nálam ez egyike azoknak a WordPress bővítményeknek, amit kötelezően fölteszek minden új honlapra. Szinte elképzelhetetlen egy honlap, ahol ne kellene előbb-utóbb az átirányításokhoz nyúlni.

Tudom, hogy ügyfelek saját fejlesztésű honlapjainál gyakran mennyire körülményes ez, és így duplán ajándéknak tartom ezt a kis okos bővítményt.

Redirection plugin

Redirection plugin telepítése

Töltsd le a WordPress Redirection Plugin oldalról a linkre kattintva, vagy a Bővítmények » Új hozzáadása oldalon írd be, hogy „Redirection”. Telepítsd mint bármilyen másik bővítményt.

Redirection plugin beállítások

Kicsit szokatlan helyen, az Eszközök » Átiránítás menüpont alatt (nem elírás, a magyar fordításban hibásan jelenik meg) találod a beállításait.

Ha alapból nem akarsz átirányítást kezelni, nincs mit átirányítani, akkor ezzel kész is vagy. Hasznos információkat így is kapsz ettől a bővítménytől, ezt lásd később.

Ha bármilyen okból a későbbiekben szükséged lesz egy korábban létező aloldal, vagy egy rosszul hivatkozott cím miatt átirányításra, akkor itt nagyon egyszerűen beállíthatod. A Google Webmestereszközök Egészség » Feltérképezési hibák menüpont alatt jelzett, nem található oldalakat itt például egyszerűen kezelheted.

Add meg az Új Átirányítás hozzáadása résznél az URL mezőbe a régi, hibás címet, a cél URL mezőbe pedig az új címet. Kattints az Új Átirányítás gombra, és készen vagy.

Redirection plugin: átiranyítás hozzáadása

Redirection plugin: átiranyítás hozzáadása

A középső sorban található beállítások a legtöbbször alaphelyzetben jók. Ez a bővítmény bonyolultabb átirányításokat is képes kezelni, pl. ha megváltoztatod a kategória struktúrádat, és url-ek csoportját kell átirányítanod. Ehhez javaslom, hogy csak akkor kezdj hozzá, ha biztos vagy reguláris kifejezések kezelésében.

Miután hozzáadtad az átirányítást, érdemes leellenőrizni, hogy valóban az új oldal jön be a régi címen, és hogy működik a honlap. A reguláris kifejezések téves használatával vagy többszörösen egymásra irányított oldalakkal könnyen kiakaszthatod a szervert.

A Redirection plugin további előnyei

A Csoportok menüpont alatt, a Modified Posts sorra kattintva ellenőrizheted vagy akár törölheted, módosíthatod a WordPress automatikus átirányításait. Ezek azok az átirányítások, amiket a WordPress generál, amikor megváltoztatod egy bejegyzés címét vagy url-jét, hogy a régi url is érvényes legyen. Többszörös változtatások esetén ez is összeakadhat, amit ebben a hasznos kis bővítményben kezelni tudsz.

A Modulok menüpont alatt láthatod a telepített modulokat, itt további, haladóbb beállításokra van lehetőséged.

Ugyaninnen vagy a Log menüből elérheted a 404-es hibakódú html hívásokat. Ezeket érdemes néha megnézni. Azt jelentik, hogy valamelyik böngésző egy olyan oldalt kért a szervertől, ami nem létezik. Ha ez nem jelenik meg a Webmestereszközökben, akkor valószínűleg a sablonod belső hibája lehet, amit szintén érdemes kezelni.

A fejlesztő, John Godley honlapján további beállítási lehetőségekről olvashatsz angolul.

WordPress Redirection plugin

Címkék

·

A véleményed fontos. Mondd el, mit gondolsz!

 1. Ibolya szerint:

  Köszönöm szépen!!!!

 2. Lajos szerint:

  Szia Balázs!

  Létezik olyan a Redirection plugin-nál,
  hogy átirányítottam egy aloldalt egy másik aloldalra vagy inkább cikkre,
  majd újra telepítettem az egész eboldalt a wordpressel együtt és még mindig működik az átirányítás?
  Mert a pluginban az átirányítások résznél nem találom az átirányítást mégis alkalmazza.
  Szeretném nemsokára újra használni az oldalt, de nem találom az átirányítást, hogy törölhessem.

  Mit lehet ilyenkor tenni?

  Köszönettel ,
  Lajos

  • Elképzelhető. A Csoportok alatt érdemes első körben ránézni, hogy benne maradt-e. Ha értesz hozzá, akkor az adatbázisban is érdemes rákeresni, illetve még megnézni magát a .htaccess fájlt. Ez a két utóbbi azonban csak akkor, ha értesz hozzá, mert ezzel össe is lehet keverni nagyon egy honlap működését!

   • Lajos szerint:

    Balázs!

    Nagyon szépen köszönöm a segítő választ!

    Lajos

    • Nagyon szívesen!

    • Dávid szerint:

     Sziasztok!

     Nekem is ez lenne a problémám, átirányítottam a weboldalam, csak kipróbálásképp. Viszont az átirányítás törlése, majd a plugin törlése után is fennáll az átirányítás.
     Tudnátok segíteni?

     Köszi szépen! 🙂

     • Dávid szerint:

      A probléma közben megoldódott. Ha esetleg más is hasonló slamasztikába kerül, ürítse a böngésző gyosítótárát, mert megjegyzi az átirányítást. 🙂

     • Örülök neki, hogy megoldódott! 🙂

 3. Kedves Balázs!

  Érdeklődni szeretnék, hogy van e olyan tanfolyamod, amin bemutatod azt, hogy a wordpressben és a yoast seo bővítményben mit és hogyan érdemes beállítani?

  Köszönöm szépen a segítséged!

  Üdv,

  Andrea

 4. Bernadett szerint:

  Szia Balázs!
  Beállítottam néhány oldal átirányítását a rederiction plugin-nal (nem blog-post-ok).
  A weblapon látható menüből kivettem az adott oldalakat. A régi, átirányított oldalakat ki lehet véglegesen törölni a WP Dashboard Pages menüből? (nagyon sok oldal van már a menüben, most „egyszerűsítek”, átírok..stb.)
  Köszönöm válaszodat.

 5. Péter Stefan szerint:

  Szia
  sajnos nem tudom beállítani a wordpress ben a webmester eszközök által kért html kódot, állandóan sikertelen az azonosítás.
  Hova kell elhelyezni a google1dfd4579982eebfb.html?

  köszönöm

  • Ezt a gyökérkönyvtárba kell feltölteni. Ftp-nél ez általában public_html vagy valami hasonló névvel van. Vagyis ha pl. a domain valami.hu, akkor a fenti fájl a valami.hu/google1dfd4579982eebfb.html alatt legyen elérhető.

Mit gondolsz? Szólj hozzá te is!