SEO esettanulmány: Folyamatos fellendülés
Utolsó frissítés Dec 20, 2018
SEO esettanulmány: vizmegoldas.hu

A következő SEO esettanulmány szerzője Csábi Boróka, vízszakértő, vízszűrőkkel foglalkozó vállalkozó. Boróka honlapja hatalmas piacon, erős verseny és konkurencia mellett 1 év alatt a legfontosabb kulcsszavára a 2. helyre jött föl. Ez idő alatt 10x-ezte a látogatottságát és 5-6x-ozta a forgalmát. A siker kulcsáról ő maga mesél.

Ezek a SEO technikák egy éve folyamatos fellendülést hoznak a webáruházamnak

Minden marketinges és minden ügyvezető álma az, ha nem kellene marketingre költeni és csak úgy dőlnének a vevők. Mondhatnák, á ez nem lehet, ma már semmi sincs ingyen. Én megmutatom neked, hogyan tudsz pár tízezer forint ráfordításával milliókat keresni.

A SEO egy ingyenes marketing eszköz, ami egy éve folyamatos növekedést biztosít a weboldalam forgalmának.

Bevallom, elsőre nem ment nekem sem. Körülbelül egy évig tanultam, kutakodtam, utánajártam a különböző online marketingfogásoknak, mire összegyűlt annyi tudásom, hogy magabiztosan tudtam, milyen weboldalt szeretnék csinálni.

Mindenképp a növekedő forgalom volt az egyik fő szempont, a másik pedig a költséghatékony marketing. Az egy éves tanulóidő alatt rengeteget költöttem marketingre, de annak kevés olyan formája volt, ami valóban megtérült.

A SEO-t ne hagyd ki, mert egy aranybánya

Tudtam, hogy az első és legfontosabb dolog, amit rendbe kell tenni az újraépített weboldalamon, az a SEO, hiszen ez az, ami teljesen ingyen fogja nekem hozni a látogatókat. Fel is iratkoztam mindenféle SEO guru hírlevelére, hogy megértsem a dolgokat. Annak ellenére, hogy nagy lendülettel vetettem bele magam a tárgy tanulmányozásába, érthetetlen szakszavak zűrzavarán kívül többet nem sikerült kihámoznom ezekből a tudásanyagokból.

Sokszor találkozom azzal, hogy azok, akik valamilyen tárgyat oktatnak, bár rendelkeznek a megfelelő szaktudással, nem birtokolják azt a képességet, hogy ezt a szaktudás át tudják adni a tanulónak. Szerintem a tanulás és a tanítás maga is egy külön tudományág és csak kevesen ismerik annak fortélyait.

Amikor Balázs írásait olvastam, azonnal szemet szúrt közérthetősége és ez alapján döntöttem el, hogy tőle fogom megtanulni a SEO-t. Az összes eddig marketingre költött pénz közül – ami mára már több millió forintra rúg – mind a mai napig azt állítom, hogy az a pár tízezer forint térült meg a legjobban, amit a SEO képzésért fizettem ki.

Balázs képes volt átadni nekem a tudását és segített rendbe tenni ezt a nagyon technikai és sok szakszóval megtűzdelt, elég nehezen emészthető területet. Egyszerűen napi rutinná vált a keresőoptimalizálás. Olyan jól értem, hogy képes lennék már akár tanítani is az egészet.

SEO esettanulmány folyamatos fellendülés

Amit a SEO tanfolyamtól kaptam

Amit Balázstól tanultam, működik. Bevallom sok kitartást és szorgalmat igényel, de ha alkalmazod, amit mond, és nem adod fel, meg fogja hozni a várt eredményt.

A leges legfontosabb dolog mielőtt nekiállsz a SEO-d megreformálásának, hogy rendelkezz egy stratégiával. Megindulnál egy terület meghódításának haditerv nélkül? Nem. Csak az erőforrások, az idő és a katonáid elpazarolása lenne. Ezért a SEO-ba sem érdemes belevágni, ha nem rendelkezel egy kristálytiszta stratégiával. Hogy ezt hogyan csináld, Balázsnál megtanulhatod.

Amikor ez rendben van és tudod kiket és hogyan akarsz megfogni a keresőből, akkor jön az, hogy megértsd, mik azok a beállítások, amiket rendbe kell tenned az oldaladon.

Amikor ez is megvan, jön az előre megtervezett stratégia mentén a folyamatos tartalomgyártás.

A stratégiád ugyanis ad a kommunikációnak egy medret, amibe mindig szorgalmasan beépíted azokat a keresőbarát elemeket, amiket Balázs megtanít neked.

A siker garantált. Hónapról hónapra egyre több forgalmad fog jönni a keresőkből.

Látod ezt a grafikont? A keresőből jövő forgalmam folyamatosan növekszik.

vizmegoldas.hu SEO tanfolyam eredmények

vizmegoldas.hu: elképesztő folyamatos növekedés a keresőből a SEO tanfolyamot követő 1 éven keresztül.

Ha ügyes vagy és jól kommunikálsz a weboldaladon, ami azt jelenti, hogy nem csak írsz egy blogbejegyzést, hogy letudd, hanem tényleg értéket adsz az embereknek, valami olyat, ami érdekes és segít nekik, akkor a facebookon a tartalmad szárnyra kel. Hivatkozni fognak rád más weboldalak és sok-sok rád mutató linket kaphatsz.

Tudom, sok mindent lehet tanulni az online marketing világában manapság és rengeteg marketing eszköz létezik. De ha rám hallgatsz, akkor a SEO-t nem hagyod ki, mert ez az, ami folyamatosan növekvő számú látogatót fog neked hozni, ha jól csinálod és mindez teljesen ingyen.

SEO esettanulmány fellendülés aranybánya

Ami az én iparágamban nehéz

Nekem egy vízszűrő webáruházam van. Konkurencia annyi van, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni. Vannak olyanok, akik már évtizedek óta vannak a szakmában és látom a weboldalaikon, hogy százezreket, sőt valószínű milliókat költöttek rá. Egy éve körülbelül a 15. voltam a vízszűrő szóra, ma 2-3. vagyok. Az egyetlen dolog, amit költöttem erre az a pár tízezer forint, amit kifizettem Balázsnak a tanfolyamért és aztán szorgalmasan beültettem és folyamatosan alkalmaztam az ott szerzett tudást.

Nyugodtan nézd meg az oldalamat. Nem mondom, hogy tökéletes és még ne lehetne rajta csiszolni, de hónapról hónapra növekszik a forgalmam. És ez nem lenne, ha nem gyártanám folyamatosan a keresőoptimalizált tartalmat.

A vízszűrő üzletág nem a legkönnyebb. Rengeteg vízszűrő van a piacon, sok az átverés, ezért a vevők bizonytalanok. Elég nehézkes dolog a neten keresztül vízszűrőt eladni, mert nem annyira olcsó és elég technikai dolog, amit az emberek szeretnek megnézni, mielőtt megveszik.

Nekem mégis sikerült kiépítenem erre egy nagyon jó koncepciót. A titkom nem árulom el, ez maradjon az enyém, de az elmondhatom, hogy nagyon fontos, hogy a termékedben 100%-ig biztos légy és abszolút ismerd a vásárlóid problémáit. Én tudom, hogy mi foglalkoztatja a magyar vásárlókat és azt is tudom, hogy mi a pontos probléma a magyar csapvízzel és arra pontosan azt a választ kapják a készülékeimben, amire szükségük van.

Nagyon hatékony, ár-érték arányban verhetetlen készülékeimről csak úgy özönlenek a pozitív vásárlói visszajelzések, amik mindig arra sarkallnak, hogy folytassam.

Az emberek felhagynak az ásványvízvásárlással, és arról számolnak be, hogy sokkal többet isznak, mióta jó minőségű szűrt víz folyik a csapból. Hosszú távon spórolnak anyagilag és rengeteget tesznek egészségükért egy ilyen készülék beszerelésével. Ha nem ezt látnám, már rég lehúztam volna a rolót, hiszen az egyetlen dolog, ami motivál, hogy tényleg rengeteg embernek segítenek a vízszűrőim.

SEO esettanulmány folyamatos fellendülés tanfolyam

Nézd meg a weboldalam, tanulj keresőoptimalizálást Balázsnál, alkalmazd a tanultakat és legyél nagyon sikeres abban, amit csinálsz. 2015 a te éved lesz!

csabi-boroka

Üdvözlettel, Csábi Boróka

Weboldal: vizmegoldas.hu

E-mail cím: boroka.cs@vizmegoldas.hu

Ingyenes anyagok

Rólunk mondták

SEO könyv

Stabil bevétel keresőoptimalizálással 2020 borító 3D látványterv

SEO hírek

Keresőoptimalizálás

Kapcsolódó bejegyzések

Linképítés árak

Linképítés árak

A linképítés árak között keresgélve az interneten rengeteg csomagajánlatot találsz. De mit kapsz a pénzedért cserébe? Először olvasd el ezt a cikket és utána nézz körbe!

Hozzászólások

2 Comments

2 hozzászólás

 1. Soma

  A linképítést magad csináltad? 2k backlink, amiből majdnem 200 dofollow, ez azért sokat nyomhatott rajta. Szép munka!

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Boróka helyett annyit tudok írni Soma, hogy talán a cikkből is kiderül, nem annyira a külső, hanem a belső SEO-ra tette a hangsúlyt. Vagyis olyan tartalmat csinált, amit aztán mások könnyen megosztottak, linkeltek.

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szilágyi Balázs webinar behúzó háttér

Hogyan keress te is pénzt otthonról ingyenes tréning

Íratkozz fel hírlevelünkre, és azonnal megnézheted a Hogyan keress te is pénzt otthonról online tréninget!

Adatkezelés

Sikeres jelentkezés. Hamarosan küldjük az információkat a tréninghez.