A news_keywords meta tag használata
Utolsó frissítés Aug 9, 2019
Google hírek

A Google a múlt héten jelentette be, hogy a Google Hírek alkalmazásban a hírek rangsorolásánál figyelembe fogja venni a html meta news_keyword mezőt.

Erről szeretnék pár sort írni, még mielőtt bárki is megrohamozza a saját honlapját vagy a fejlesztőjét, és elkezdi tölteni adatokkal a news_keyword mezőket.

A news_keyword csak a Google Híreknek szól!

A news_keyword mezőt csak a Google Hírek alkalmazás fogja figyelembe venni a találatok rangsorolásánál. Ez az eredeti közleményből is viszonylag világosan kiolvasható, de akinek volt bármi kétsége, azt Matt Cuts, a Google megmondóembere egy tweetjében eloszlatta.

Magyarul: fölösleges töltened a news_keyword mezőt a honlapodon, ha nem hírportált üzemeltetsz, és a normál webes keresésre szeretnéd optimalizálni az oldaladat. A Google ezt ugyanúgy nem fogja figyelembe venni, mint ahogy a meta keywords taggel sem foglalkozik.

A meta news_keywords tag hírportáloknak szól

Ellenben ha hírportált üzemeltetsz, híreket jelentetsz meg, akkor fontos és hasznos lehet ez az újítás. Egyszerre tudsz olyan cikket írni, ami az olvasók figyelmét is felkelti, jó átkattintási arányt ér el a cím miatt, de a Google még akkor is megérti hogy miről szól, ha ez a címben nem egyértelmű.

Az index.hu ma reggeli kínálatából találomra kiválasztva egy hírt, „A japánok előállították a 113-as elemet” cím valószínűleg felkelti azok érdeklődését, akik egy kicsit is vonzódnak a kémia iránt. De sem a címben, sem a hírben nem szerepel a kémia szó. Na, ha ezt megadja a szerkesztő a news_keyword elemnél, akkor a Google Hírek azonnal tudni fogja, hogy a cikket melyik kategóriába sorolja.

A news_keyword használatáról a Google oldalán lehet részletesen olvasni. Egyébként teljesen hasonlóan működik, mint általában a html meta címkék. A content részben add meg azokat a legjellemzőbb kulcsszavakat vesszővel elválasztva, ami az adott oldalon szereplő hírt jellemzi. Persze itt is, mint általában mindenhol, akkor érhetsz el jó eredményt, ha nem a számodra fontos kulcsszavakat sorolod fel, hanem megadod, hogy az olvasók számára milyen témában lehet fontos ez a hír.

Az előző példánál maradva, én az alábbi beállításokat haszálnám:


News keyword meta tag

Ingyenes anyagok

Rólunk mondták

SEO könyv

Stabil bevétel keresőoptimalizálással 2020 borító 3D látványterv

SEO hírek

Keresőoptimalizálás

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások

0 Comments

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szilágyi Balázs webinar behúzó háttér

Hogyan keress te is pénzt otthonról ingyenes tréning

Íratkozz fel hírlevelünkre, és azonnal megnézheted a Hogyan keress te is pénzt otthonról online tréninget!

Adatkezelés

Sikeres jelentkezés. Hamarosan küldjük az információkat a tréninghez.