A news_keywords meta tag használata

Utolsó frissítés: · Szerző: · Keresőoptimalizálás · Nincs hozzászólás
Google hírek

A Google a múlt héten jelentette be, hogy a Google Hírek alkalmazásban a hírek rangsorolásánál figyelembe fogja venni a html meta news_keyword mezőt.

Erről szeretnék pár sort írni, még mielőtt bárki is megrohamozza a saját honlapját vagy a fejlesztőjét, és elkezdi tölteni adatokkal a news_keyword mezőket.

A news_keyword csak a Google Híreknek szól!

A news_keyword mezőt csak a Google Hírek alkalmazás fogja figyelembe venni a találatok rangsorolásánál. Ez az eredeti közleményből is viszonylag világosan kiolvasható, de akinek volt bármi kétsége, azt Matt Cuts, a Google megmondóembere egy tweetjében eloszlatta.

Magyarul: fölösleges töltened a news_keyword mezőt a honlapodon, ha nem hírportált üzemeltetsz, és a normál webes keresésre szeretnéd optimalizálni az oldaladat. A Google ezt ugyanúgy nem fogja figyelembe venni, mint ahogy a meta keywords taggel sem foglalkozik.

A meta news_keywords tag hírportáloknak szól

Ellenben ha hírportált üzemeltetsz, híreket jelentetsz meg, akkor fontos és hasznos lehet ez az újítás. Egyszerre tudsz olyan cikket írni, ami az olvasók figyelmét is felkelti, jó átkattintási arányt ér el a cím miatt, de a Google még akkor is megérti hogy miről szól, ha ez a címben nem egyértelmű.

Az index.hu ma reggeli kínálatából találomra kiválasztva egy hírt, “A japánok előállították a 113-as elemet” cím valószínűleg felkelti azok érdeklődését, akik egy kicsit is vonzódnak a kémia iránt. De sem a címben, sem a hírben nem szerepel a kémia szó. Na, ha ezt megadja a szerkesztő a news_keyword elemnél, akkor a Google Hírek azonnal tudni fogja, hogy a cikket melyik kategóriába sorolja.

A news_keyword használatáról a Google oldalán lehet részletesen olvasni. Egyébként teljesen hasonlóan működik, mint általában a html meta címkék. A content részben add meg azokat a legjellemzőbb kulcsszavakat vesszővel elválasztva, ami az adott oldalon szereplő hírt jellemzi. Persze itt is, mint általában mindenhol, akkor érhetsz el jó eredményt, ha nem a számodra fontos kulcsszavakat sorolod fel, hanem megadod, hogy az olvasók számára milyen témában lehet fontos ez a hír.

Az előző példánál maradva, én az alábbi beállításokat haszálnám:


News keyword meta tag

Címkék

· ·

A véleményed fontos. Mondd el, mit gondolsz!

Még nincs hozzászólás. Mondd el a véleményed!