Keresőoptimalizálás 2017
Utolsó frissítés Feb 21, 2019
Kereőooptimalizálás 2017 - SEO 2017

Mik várhatók a keresőoptimalizálás területén 2017-ben? Mik azok a SEO újdonságok 2017-ben, amire mindenképpen fel kell készülnöd, ha szeretnél még jobb eredményeket?! A keresőoptimalizálás 2017-es legfontosabb tudnivalóit szedtem össze ebben a cikkben.

Az elején hadd tisztázzam, hogy ezen a honlapon én elsősorban gyakorlatias, bárki számára érthető és azonnal hasznosítható keresőoptimalizálási javaslatokat adok, nem pedig technikai elmélyülést. Ha technikaibb adatokra van szükséged, a cikk végén adok forrást.

Az itt közölt adatok mind konkrét tapasztalatból származnak, a legtöbb esetben ehhez mellékelek képeket is. Nem célom csak azért felkapni egy keresőoptimalizálási rémhírt, mert sokan beszélnek róla. Valami vagy igaz vagy nem, és ezt az adatokkal – nem pedig a bennük való hittel – lehet leellenőrizni.

És még egy megjegyzés: keresőoptimalizálás 2017-es trendek alatt a Google változásait értem, hiszen Magyarországon, magyar nyelvterületen szinte a Google az egyetlen kereső, amire optimalizálás szinten figyelni érdemes.

keresőoptimalizálás 2017

Keresőoptimalizálásás 2017: az irány

Ahogy már évek óta hallhattad és olvashattad tőlem (többek között a keresőoptimalizálás 2016 cikkemben), a Google nagyjából 2011. óta keresőoptimalizálási szempontból egyféle utat követ. Ez az út pedig a minél inkább látogatóbarát weboldalak előtérbe helyezése, és a trükközések minél inkább visszaszorítása.

Ha követed azt a szemléletet, amit én is tanítok, például a 4 napos keresőoptimalizálás tanfolyamomon, akkor lehet, hogy változásokat, mozgásokat időnként tapasztalsz – egy-egy kulcsszó tekintetében akár komolyabbakat is. De a honlapod egészét illetően biztosan nem kell jelentősebb változásokra számítanod, változtatásokat eszközölnöd.

Keresőoptimalizálás 2017: a tematikus honlapok erősödése

Erről a témáról igen keveset olvasni, különösen magyar nyelven, ahol a SEO-s szakma szinte kizárólag a Google algoritmusok általunk valójában összerakhatatlan technikai elemzésében és fetisizálásában látja a sikeres SEO kommunikációt.

De már egy jó ideje megfigyelhető, hogy a Google előtérbe helyezi azokat a honlapokat, amelyek kristálytisztán koncentrálnak egy-egy témára. Egyszerűen nincs szükség, egyre kevésbé van azokra a honlapokra, ahol a szerzők megpróbálnak mindenféle cikket vagy éppen árucikket ránk sózni.

Koncentrálj egy területre! Mutasd be azt a területet kívülről-belülről, a lehető legalaposabban. Hidd el, az eredménye meg lesz a keresőben is!

Ha pedig most azon gondolkozol, hogy rendben, de te sokszínű vagy, és éppen ilyen a vállalkozásod is, akkor sincs ok aggodalomra. A fenti kijelentés nem jelenti azt, hogy nem tudsz többféle témát lefedni. Csak ügyesen kell őket szervezni – sokkal inkább akár több domainen, mint ahogy azt eddig megszoktuk.

keresőoptimalizálás 2017 Google

Keresőoptimalizálás 2017: linkek, linkek, linkek

A linképítés jelentősége már az elmúlt években is nagyon erős volt, talán ismét erősebb, mint pár évvel korábban. Azt gondolom, ez a tevékenység – éppen ellenkezőleg azzal, mint amit a hozzá nem értésből és butaságból fakadó, szájról-szájra terjedő hírek egyikében-másikában hallhatunk – egyre inkább fontos lesz a sikeres keresőoptimalizálásban is.

2017-re kétség kívül eljutott a Google arra a szintre, hogy már lehetetlen szinte bármilyen trükkel túljárni az eszén. Ma már elengedhetetlen a hasznos, a látogatók által valóban kedvelt tartalom – amit hitelesen, nagyon pontosan tud mérni a keresőóriás.

De vállalkozói oldalról is rengeteg változás történt. Egyre többen vannak azok, akik megértették a látogatói hasznosság kérdését, és ezért egyre több, valóban hasznos (vagy legalábbis annak látszó) tartalmat publikálnak.

Ugyanakkor az internetes megjelenés (értsd: honlapkészítés és karbantartás) minden eddiginél könnyebbé és olcsóbbá vált, ami megint csak egyre több tartalmat jelent.

A kérdés ma már egyszerűen az: létre tudsz-e hozni egy olyan virtuális birodalmat, vagy legalábbis tudsz-e csatlakozni egyhez vagy néhányhoz, amely a hagyományos, egy honlapos vállalkozósditól jelentősen eltérően, komoly lábnyomot hagy az interneten. És ez konkrétumokra lefordítva nem jelent mást: tudsz-e elég, releváns és erős honlapról linket szerezni?

Linképítés

A linképítés továbbra is a SEO egyik alapvető építőköve

Keresőoptimalizálás 2017: Várható technikai változások

Egy-két várható technikai változás, ami talán fogja befolyásolni a keresőoptimalizálást 2017. folyamán. Hangsúlyozom, talán, mert hogy én sosem fektettem a technikai részletekre nagy hangsúlyt (csak amikor nagyon kell egy adott konkrét esetben), és így sikerült és sikerül a saját honlapjaimmal és a nálam tanuló ügyfeleknek a saját honlapjaikkal is hatékonyan (értsd: nem eszementen szélmalomharcolva egy ismeretlen algoritumssal) hihetetlen eredményeket elérnünk.

 • Azonnal felugró popupot használó honlapok hátrébb sorolása. Fontos! Ez nem a popupok ellen irányul általában, hanem azok ellen, amelyek esetében a popup azonnal felugrik, eltüntetve a hasznos tartalmat.
 • http kapcsolatot használó honlapok nem biztonságosnak jelölése a Chrome-ban. Erről is lehet mindenfélét olvasni, de nézd meg az előző mondatot és ott van az objektív helyzet. Nem büntetésről, nem is SEO változásról van szó, még csak nem is érinti az összes böngészőt. Ez valószínűleg egy újabb őrületet fog okozni 2017-ben, minden magyar keresőoptimalizáló cég erről fog cikkezni, rengeteg honlaptulajdonost bepörgetve. Mindenki https protokoll kialakításával fog bajlódni, a tapasztalatom szerint még a szakemberi oldalról is valós tapasztalat nélkül, valószínűleg összességében több bosszúságot, mint előnyt okozva magának.

Ha van még ide tipped, tudsz várható változásokról, akkor írd meg lent a hozzászólásoknál!

keresőoptimalizálás 2017 SEO mesterek

Keresőoptimalizálás 2017: támadnak a SEO mesterek

Saját házunk tájáról hadd említsem meg, hogy 2017 márciusában fognak végezni Magyarország első, teljes körű kersőoptimalizálási szakember képzésének résztvevői.

A tanulók pontosan azt a tudást sajátítják el, amellyel én sikerre vittem a Honlapra Fel!-t, és amellyel most már több, mint 1000 ügyfélnek segítettünk jobb eredményeket elérni a keresőben. Nekik köszönhetően a magyar SEO piacra olyan szakemberek kerülnek, akik pontosan érteni fogják a szakmájukat, és elsődleges céljuk az ügyfeleik számára jobb eredmények elérése lesz – rizsa, mellébeszélés és félreértés nélkül.

Keresőoptimalizálás 2017: A továbbiak

Ez az elemzés még a 2017-es évre felkészülve készült. Vagyis egyelőre még semmi konkrétat nem tudok mondani, csak tippelni tudok, figyelve a Google részéről megfigyelhető trendeket.

Ha kíváncsi vagy a pontos 2017-es SEO változásokra, akkor mindenképpen iratkozz fel a hírlevelünkre itt lent a cikk alatt! Azonnal alkalmazható, gyakorlati keresőoptimalizálás tippeket, és nem rizsát vagy érthetetlen szakmai, technikai elemzést kapsz, ezt garantálhatom!

Olvasnivaló, angolul

Te mit vársz a keresőoptimalizálás terén 2017-ben?

Te mit látsz mostanában a keresőoptimalizálás területén? Melyik érint téged a fentiek közül? Van esetleg valami más tapasztalatod, amit szívesen megosztanál velünk, hogy mások is tanulhassanak belőle?

Ha igen, akkor tedd meg lent a hozzászólások között – sok embernek segítesz vele!

Ingyenes anyagok

Rólunk mondták

SEO könyv

Stabil bevétel keresőoptimalizálással 2020 borító 3D látványterv

SEO hírek

Keresőoptimalizálás

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások

10 Comments

10 hozzászólás

 1. Burai Barbi

  Matisz nagypapa mondaná:”öröm van, bodottág” Ma reggelre az alig 2 hónapos honlapomon az egyik kulcsszavam az első oldalra került. Köszönöm Balazs Szilagyi

  2015 óta követem tanításaidat és valóban azonnal használható tanácsokat és információkat adsz. Bízom benne,hogy a SEO szakember képzés elvégzése után én is bizonyíthatom majd,hogy minden tanításod azonnal megállja a helyét.

  Köszönöm Neked, hogy létezik Magyarországon egy olyan oktatási forma, ahol nem csak „részleteket” kapunk, hanem a már általad kipróbált és bizonyított dolgokat maximálisan átadod mindenkinek.

  Válasz
 2. Kovács Áron

  Üdvözlöm Balázs!

  Két kérdésem lenne Önhöz.

  1.)
  Ha elkészítettem a helyi meghajtóra telepített WP-vel a webshopomat, azt ha már megvan a domain nevem, és a szerver, amire feltelepítem a WP-t akkor hogyan tudom áthelyezni a webshopot a Localhostból?

  2.)
  Példán keresztül talán jobban eltudom magyarázni. Van egy termék mellett egy árgarancia logó, ami megvan hivatkozva, hogyha rákattint a vásárló akkor elnavigálja egy másik oldalra, vagy az oldalon belül egy másik menüpontra, ahol láthatja, hogy miről szól az a logó?

  Köszönöm a válaszát.

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Kedves Áron!

   1) Elméletileg át kell másolni az adatbázikst és a fájlokat, valamint átírni a WP-ben a site elérését a localhostról a cél domainre.

   2) Nem értem a kérdést.

   Válasz
 3. Végh Győző

  Szia Balázs!

  15 hónapja olvastam először írásaidat, azóta is folyamatosan tanulok Tőled. Igazolhatom, hogy az eredmények jönnek… A tanultak alapján kb. egy év alatt megtízszereztem a látogatószámot! 🙂 Nem utolsó sorban igyekszem, hogy 2017-évben SEO mestereid egyikévé váljak 🙂 Köszönettel, Üdv Győző

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Köszi Győző, nagyon örülök a sikereidnek! 🙂 És köszönöm a visszajelzést. 🙂 Sok sikert 2017-re is! 😉

   Válasz
  • Zsolt

   Kedves Irén!

   A Google ezt a „büntetés” fogalmat szeretné kivezetni a köztudatból. Ugyanis 2016. októbertől inkább az a tendencia, hogy ha egy adott weboldal néhány aloldala valami okból kifolyólag nem állja meg a helyét, az nem fog megjelenni a Google találati listában. Vagyis nem az egész weboldal fog eltűnni, csak néhány problémás aloldal.

   Válasz
 4. Korfanti Gábor

  Szia Balázs!

  Fontos változás 2017-ben az lesz, hogy mégjobbak és mégerősebbek leszünk a konkurenciáinktól főleg ha nem nálad tanulnak ők is. Talán lassan 2 év forom lesz velük szemben mióta követünk téged. Köszönjük, hogy létrehoztad ezt az oldalt. Mi sem lennénk ott ahol a tanításaid nélkül. Üdv. Gábor

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Köszi Gábor. 🙂 Örülök ennek a 2017-es SEO változásnak! 😀

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szilágyi Balázs webinar behúzó háttér

Hogyan keress te is pénzt otthonról ingyenes tréning

Íratkozz fel hírlevelünkre, és azonnal megnézheted a Hogyan keress te is pénzt otthonról online tréninget!

Adatkezelés

Sikeres jelentkezés. Hamarosan küldjük az információkat a tréninghez.