Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás szó nagyon sokszor hangzik el mostanában az online marketing világában. Az ember sajnos sokszor találkozik hirtelen felindulásból elkövetett cikkekkel, vagy olyan tanácsokkal, amik valójában nem szólnak másról, mint hogy a keresőoptimalizáló szakembereknek üzletet hozzanak. Tisztelet a kivételnek.

Keresőoptimalizálás témában miről találsz információt ezen az oldalon?

Mi a keresőoptimalizálás? Pár gondolatban összefoglalom neked, hogy mi tartozik bele és mi nem tartozik bele a keresőoptimalizálásba. Talán eloszlatok néhány tévhitet…

Hogyan csináld a keresőoptimalizálást? Konkrét tippek és tanácsok, amiket minden honlap tulajdonos azonnal felhasználhat keresőoptimalizálás témában.

Keresőoptimalizálás témában megjelent összes cikkemet megtalálod az oldal alján.

Ezen az oldalon folyamatosan frissítem az információkat. Ha új cikk jelenik meg, új trend vagy tapasztalat van keresőoptimalizálás témában, amit érdemes megosztani, akkor azt itt megtalálod.

Keresőoptimalizálás videók

Nézd meg a keresőoptimalizálásról szóló ingyenes videóimat itt, vagy a YouTube csatornánkon (ott sok további hasznos videót is találsz)!

A tisztánlátás kedvéért, mi a keresőoptimalizálás?

Pár gondolat, ami szerintem tisztáz a szakmával kapcsolatban a vállalkozók körében kialakult sok tévhitet.

 • A keresőoptimalizálás az online marketing szerves része. Egyik nincs a másik nélkül.
 • A keresőoptimalizálás arról szól, hogy értékes látogatókat hozzunk a honlapodra, és nem másról. Értékes látogató az, akit te, a honlap tulajdonosa értékesnek tartasz, mert azt fogja tenni, amit szeretnél. Pl. feliratkozni a hírleveledre, vásárolni vagy ajánlatot kérni.
 • A keresőoptimalizálás egy folyamatos munka, amit a honlapoddal hétről hétre csinálni kell, hogy lépést tarts a Google és a látogatók változó igényeivel, na meg a konkurenciával.
 • A becsületes keresőoptimalizálásba beletartozik a külső és belső linképítés, az oldal tervezésébe való beleszólás, a szövegek és a képek optimalizálása is. Egy korrekten keresőoptimalizált honlapot nem érint negatívan semmiféle panda, pingvin, kobra vidra vagy egyéb állat.
 • A korrekt keresőoptimalizáló szakember nyílt lapokkal játszik. Nem titkos műveleteket végez az ügyfele háta mögött. Ahogy az autószerelőtől is elvárod, hogy elmondja, mit csinált az autóddal, így az online marketingesedtől is várd el, hogy hozzon téged képbe!

Csak pár gondolatban, mit nem jelent a keresőoptimalizálás?

 • A keresőoptimalizálásnak nem célja önmagában a jó helyezés a Google-ben. Ez olyan, mintha a reklám célja csak és kizárólag az lenne, hogy minél többször lemenjen a TV-ben. (Igen, a jó helyezés fontos, de az csak egy állomás.)
 • A keresőoptimalizálásnak nem az a célja, hogy az informatikus meggazdagodjon. Az egyetlen célja az lehet, hogy a honlap tulajdonosa gazdagodjon meg.
 • A keresőoptimalizálás nem mellébeszélés, nem egy titkos kaszt vudu varázslása a kibertérben. Én bármit, amit teszek az ügyfeleim honlapján, nyíltan elmondom nekik, sőt, még itt a blogban is nyíltan leírom. Egyébként meg miért ne tenném? Hiszen az egész csupán tiszta logika, negyedévente meg úgyis újrarendeződik az egész keresőmarketing.
 • Ha egy honlap visszacsúszik bármilyen Google algoritmus változtatás hatására (panda, pingvin stb.), akkor amit azzal műveltek, az nem keresőoptimalizálás volt, hanem csalás, átverés stb.

Hogyan csináld a keresőoptimalizálást? Konkrét tippek és tanácsok!

A legfontosabb, keresőoptimalizálás témájú cikkeket szedtem itt össze neked. Kattints a linkekre, olvasd el, és hasznosíts belőlük minél többet!

Alapvető igazságok, a legelső lépések keresőoptimalizálás témában

 • A keresőoptimalizálás célja. A legelső lépés, mielőtt belekezdenél akár csak egy szót is megváltoztatni a honlapodon, hogy megértsd, mi a keresőoptimalizálás célja. Ha ezt megérted, rengeteg fölösleges költségtől és eredménytelen akciótól kíméled meg magadat.
 • A keresőoptimalizálás aranyszabálya. Van egy szabály, amit a keresők egyre komolyabban vesznek. A dolog nem bonyolult, és egyáltalán nem trükkökről vagy az átlagember számára érthetetlen szakmai praktikákról szól. Csupán a józan észről.

Keresőoptimalizálás tippek és trükkök

 • Keresőoptimalizálás lépésről lépésre. Egyszerű, konkrét lépéseket bemutató írás, amin minden honlap tulajdonos végig tud menni, és javíthatja honlapja helyezését a keresőben.
 • Keresőoptimalizált szövegírás. Ebben a cikkben sok olyan konkrét, azonnal felhasználható tanácsot találsz az online szövegírásra, amik még akár fizetősz tanfolyamokból is kimaradnak.
 • Belső linkek. Egy profi, de kevésbé ismert technika, amit akár te is azonnal alkalmazhatsz!

Keresőoptimalizálás témában eddig megjelent cikkeim

Hogyan add ki a keresőoptimalizált szövegírást?

Hogyan add ki a keresőoptimalizált szövegírást?

Kevés az időd, de tudod, hogy cikkeket kellene írni, blogolni kellene, hogy online rádtaláljanak? Itt a megoldás! Hogyan add ki a SEO szövegíárst!

Tovább olvas»

Mi az a SEO? Mi a keresőoptimalizálás?

Mi az a SEO? Mi a keresőoptimalizálás?

Hallottál már róla, de nem érted pontosan miről van szó? Mi a keresőoptimalizálás? Mi az a SEO? Értsd meg és keress vele több pénzt!

Tovább olvas»

Kulcsszó helyezés zuhanás esettanulmány + gondolatok

Kulcsszó helyezés zuhanás esettanulmány + gondolatok

Több szempontból is különleges és hasznos SEO esettanulmány: Kulcsszó hirtelen bezuhanása. Olvasd el és alkalmazd a sahát honlapodra!

Tovább olvas»

Keresőoptimalizálás 2017

Keresőoptimalizálás 2017

Mik várhatók a keresőoptimalizálás területén 2017-ben? SEO 2017 újdonságok, amikre fel kell készülnöd!

Tovább olvas»

Keresőoptimalizálás 2016

Keresőoptimalizálás 2016

Mik történtek a keresőoptimalizálás területén 2016-ban? SEO 2016 újdonságok, amikre fel kell készülnöd!

Tovább olvas»

PR cikkek

PR cikkek

Mik azok a PR cikkek? Hogyan tudsz velük előre kerülni a keresőben? Hogyan írj meg és szerezz tuti ütős és biztonságos PR cikkeket?

Tovább olvas»

Hány kulcsszóra lehet egy cikket megírni?

Hány kulcsszóra lehet egy cikket megírni?

Egy konkrét példa 16 darab (!) Google első helyezéssel, egyetlen cikkel, ami ilyen sok kulcsszóra lett írva! Nézd meg, hogyan!

Tovább olvas»

Kreativitás és keresőoptimalizálás

Kreativitás és keresőoptimalizálás

Mit jelent a kreativitás? Hogy jön ez a keresőoptimalizáláshoz? Igaz az, hogy ha kreatív vagy, akkor nem fogsz vevőket szerezni online?

Tovább olvas»

Keresőoptimalizálás árak: mennyibe kerül a SEO?

Keresőoptimalizálás árak: mennyibe kerül a SEO?

Hogyan alakulnak mostanában a keresőoptimalizálás árak? Mennyibe kerül a SEO, ha valóban hatékony és ütős eredményeket szeretnél elérni a Google-ben?

Tovább olvas»

Long tail kulcsszavak: érted, miről beszélek?

Long tail kulcsszavak: érted, miről beszélek?

Mit jelent pontosan a long tail kifejezés, és hogyan használd a long tail kulcsszavakat? A SEO egyik legfélreértettebb területe: meg fogsz lepődni!

Tovább olvas»