Saját honlap készítése WordPresszel
Utolsó frissítés Nov 3, 2018
Wordpress narancs színű logó

Hogyan készítettem egy teljesen új saját honlapot egyetlen óra alatt?

Ha volt már bármilyen tapasztalatod honlap készítéssel, talán elcsodálkozol, ha valaki azt mondja, egy óra alatt képes egy működő, az aktuális keresőoptimalizálási elvárásoknak mindenben megfelelő honlapot összerakni.

Szerintem minden magyar vállalkozó szívott már kisebbet vagy nagyobbat, amikor honlap fejlesztéséről volt szó. A fejlesztő lelépett az előleggel, nem készült el határidőre, nem azt csinálta, amit ígért. Aztán a határidőket nézve meg jó, ha egy vagy két hónap alatt valami kezdetleges, recsegő-ropogó honlappal előáll.

És akkor idejön valaki és azt mondja, hogy minden különösebb probléma nélkül lehetséges egy saját honlap készítése csupán egy óra alatt?

A WordPress és a saját honlap készítése

Nem tudom, mióta foglalkozol honlapokkal, mióta jár a fejedben hogy jó lenne egy. Talán hallottál már a WordPresszről, talán nem. Ha nem, akkor egyetlen bekezdésben elmondom, hogy mi ez.

A WordPress egy teljesen ingyenes tartalomkezelő rendszer. A teljesen ingyenest úgy értsd, ahogy leírva látod. Sem most, sem később nem kell érte fizetni, nem kell sehová felilratkozni. Egy tartalomkezelő rendszer pedig arra szolgál, hogy egy honlapnak keretet adjon. Neked elég megírni a szöveget, és a tartalomkezelő elvégzi a többit. Ma már szinte nem létezik olyan honlap a neten, ami mögött a háttérben ne lenne egy tartalomkezelő.

Ez a masina (vagyis a WordPress szoftver) a titka az egy órás saját honlap készítésének. Mindent megcsinál, amit régen programozók hónapokig kódoltak, és amiért sokan még ma is tízezreket kérnek el. Ráadásul semmi szakértelem nem kell hozzá. Biztos lehetsz benne, ha annyit értesz a számítógéphez, hogy most eljutottál erre az oldalra, akkor képes vagy magadnak is egy saját WordPress honlapot megcsinálni.

Hogyan csináltam?

Először persze kell hogy legyen egy domained (vagyis egy internetes címed, pl. honlaprafel.hu), és egy tárhelyed. Ezek természetesen nincsenek benne az egy órában, ezekről gondoskodnod kell. De a helyzet az, hogy a magyar vállalkozók többségének már általában van valamilyen domainje, még ha nem is használja. Tárhelyszolgáltatót meg ezret találsz a neten, csak keress rájuk.

Nekem persze volt már egy domainem, és tárhelyem is, szóval a történet itt indul.

Belenyúltam egy régi honlapomban valami olyat, amitől elszállt az egész. Megesik sajnos. Nézegettem, hogy hozhatom helyre, de olyan volt, mint amikor totálkárosra töröd a Trabantot. Vakargatod még egy kicsit az állad, aztán legyintesz egyet, és csak annyit mondasz: „úgyis akartam már egy újat!”

 1. Itt kezdődött az egy órás történet. Fölmentem a WordPress magyar nyelvű oldalára, és letöltöttem a szoftvert teljesen ingyenesen.
 2. Néhány viszonylag egyszerű beállítás után készen álltam, hogy telepítsem a szerveremre. Ez tényleg 5 perc alatt elvégezhető, lásd a lenti videóban. A beállításokat a saját gépeden meg tudod csinálni, a feltöltéshez egy ftp program szükséges. Ehhez és az adatbázishoz a felhasználói nevet és jelszót általában a tárhely szolgáltató már magától megadta. Az ftp program kezelése meg kb. annyira bonyolult, mint a Windows.
 3. Egy megjegyzés ehhez. Valószínűleg a számítógéphez vagy internethez kevésbé értők számára az eddigi két pont a legnehezebb. Ezzel nincs semmi gond, és ne aggódj, ha saját honlap készítésébe kezdesz. Legrosszabb esetben a tárhely szolgáltatód fog neked segíteni a telepítésben, onnantól kezdve pedig már gyerekjáték az egész. Ezen kívül ma már a legtöbb tárhely biztosít néhány gombnyomással megoldható, egyszerű WordPress telepítést.

  Az alábbi videóban a WordPress fenti módon, ftp-vel történő telepítését mutuatom be, ami mindig működik.

 4. Gyakorlatilag ebben az állapotban már kész volt a weboldalam. Persze még nem volt szép, meg semmilyen információ nem volt rajta, de működött, bárki számára elérhető volt, és én is készen álltam arra, hogy innentől kezdcve minden anyagot, szöveget képet már a nagyon egyszerűen kezelhető adminisztrációs felületen keresztül töltsek fel.
 5. Kerestem a honlapomhoz egy ingyenes sablont. Itt talán annyi előnyöm volt, hogy nekem az angol sablonok is jók, azokból lényegesen többet lehet találni, mint magyarból. Letöltöttem ezt a sablont, és szuperegyszerűen telepítettem a honlapomra. Pár kattintás után teljesen megváltozott a kinézete.
 6. Feltöltöttem néhány cikket és képeket. Ugye nekem ezek már megvoltak, mert egy régebbi honlapnál már működtek. De általában a saját honlap készítésének ez a legkevésbé az akadálya, hiszen mindenki tud magáról írni néhány oldalt. Mit csinál, miben jó, miben tud segíteni a vásárlóinak, ügyfeleinek. Vagy bemutatja néhány korábbi munkáját.
 7. Amikor ezek megvoltak, gyerekjátékszerűen kialakítottam a menüt és az oldalsávokat. Ezt tényleg úgy képzeld el, hogy bal oldalon van egy lista az oldalkkal, tartalommal, és az egérrel szépen áthúzod jobb oldalra a menübe, vagy éppen az oldalsávba amit ott szeretnél látni. Ha volt már dolgod más tartalomkezelő rendszerekkel, akkor érted, miről beszélek, sőt talán azt is érted, miért annnyira nagy szó ez.
 8. És tulajdonképpen kész volt a dolog. Működő, szép honlap. Ha azt hiszed kitaláltam, akkor itt a bizonyíték. Ez egy postaköltség csökkentéssel, optimalizálással foglalkozó oldal, amit a linken megtekinthetsz. Mostanában elhanyagoltam, így friss tartalmat sajnos nem találsz rajta, de láthatod, mire képes a WordPress egyetlen óra alatt.

Saját honlap készítése WordPress

Mit fog tudni az egy óra altt elkészített saját honlap?

 • Egyrészt van. Ez most lehet, hogy furcsán hangzik, de egy olyan honlap, ami van az sokkal jobb, mint egy olyan honlap, ami nincs. Márpedig ha eddig csak halogattad a saját honlap készítést, akkor gyanítom, hogy még nem volt honlapod. Hát most lesz.
 • Jól és könnyen használható lesz. A látogatók számára könnyen áttekinthető, egyértelmű menürendszerrel. Számodra pedig egy szuperegyszerű, számítógépes tudás nélkül is kezelhető adminisztrációs felülettel.
 • Egyszerűen bővíthető. Ha később eszedbe jut egy téma, írsz róla valamit, akkor azt néhány kattintással felteheted a honlapodra. Google Adsense reklámokat, képeket vagy bármit feltehetsz anélkül, hogy programozóhoz kellene fordulnod. Saját magad szerkesztheted át a menüjét akár naponta.
 • Keresőoptimalizált oldal lesz. Ez nem jelenti azt, hogy bármit írsz, az azonnal a Google toplistájára kerül. De azt igen, hogy maga a rendszer nem fogja gátolni, hogy a jó tartalmad jó helyezést érjen el. És sajnos ez nagyon sok honlap esetében nem így van.

Saját honlap készítée WordPress

Mit nem fog tudni az egy óra alatt összerakott honlap?

Minden dolognak két odlala van, és még mielőtt azt hinnéd, hogy itt most egy órás munkával lenyomható mondjuk az index.hu, akkor azért az nem igaz. Összeszedtem, hogy milyen korlátokkal rendelkezik ez a megoldás. Hangsúlyozom, hogy az egy órás megoldásnak, és nem a WordPressnek vannak korlátai.

 • Nem lesznek hozzá egyedi képek. Ezeket általában neked kell lefotóznod vagy megvásárolnod. A neten találsz sok ingyenes képet is, de vigyázz, jogvédettet ne használj, mert elkaszálhatnak.
 • Nem fog neked hozzá senki arculatot tervezni. Ha van már arculatod, logód, akkor azt valamilyen szinten beállíthatod. De az ingyenes sablonok általában korlátozottak e téren, teljesen testre szabni valamivel több munkával és minimális html (a honlapok számítógépes nyelve) tudással lehet.
 • Nem fogod vele megnyerni az év honlapja díjat. De nem is ez a cél.
 • Így önmagában még kevés lesz ahhoz, hogy pénzt keress vele. Kiindulásnak jó, és pl. a Google Adsnese hirdetések telepítése akár az egy órába is beleférhet, amivel aztán némi pénzt is kereshetsz. Ahhoz azonban, hogy látogatóid és forgalmad legyen, folyamatosan tartalmat kell írni, szépíteni kell, pofozgatni. De ez már egy másik történet…

Saját honlap készítése WordPress

Ingyenes anyagok

Rólunk mondták

SEO könyv

Stabil bevétel keresőoptimalizálással 2020 borító 3D látványterv

SEO hírek

Keresőoptimalizálás

Kapcsolódó bejegyzések

WordPress kapcsolódó bejegyzések

WordPress kapcsolódó bejegyzések

WordPress kapcsolódó bejegyzések bővítmény: Haogyan jelenítsd meg a honlapodon a kapcsolódó vagy hasonló cikkeket, tartalmat, bejegyzéseket. Megmutatom az ingyenes bővítményt, és hogy milyen két előnye van ennek a lehetőségnek? + passzív jövedelem tipp!

WordPress gyorsítás

WordPress gyorsítás

Hogyan gyorsítsd a WordPress honlapodat? WordPress gyorsítás 7 egyszerű lépésben, amit szakértelem nélkül is el tudsz végezni!

Hozzászólások

36 Comments

36 hozzászólás

 1. Brigitta

  Kedves Balázs!

  Sajnos én már az elején elakadtam. Letöltöttem a Wp és FileZillát is, beírtam az adatokat: cím: /weboldalam jelenlegi neve vagyis a domainem / felhasználónév és jelszó, port – nos itt próbáloztam a IMAP és a POP3 is, de folyamatosan ezeket írta csak ki és nem sikerült csatlakoznom … 🙁 Mi lehet a próbléma?
  Állapot: Várakozás az újracsatlakozásra…
  Állapot: Cím feloldása a következőhöz: /honlapom neve/
  Állapot: Csatlakozás a következő kiszolgálóhoz:
  Állapot: Az adatkapcsolat létrejött, várakozás az üdvözlő üzenetre…
  Hiba: 20 másodperc után időtúllépés a kapcsolatban
  Hiba: A kiszolgálóhoz nem sikerült a csatlakozás

  Előre is köszönöm a segítséget!

  Válasz
  • Brigitta

   Nos sikerült belépnem, de közben mégse sikerült elérni amit kellett volna. Itt mi lehet a probléma?

   Állapot: Belépve
   Állapot: Könyvtár lista lekérdezése…
   Parancs: PWD
   Válasz: 550 PWD: Permission denied
   Hiba: A könyvtár lista lekérdezése nem sikerült

   Válasz
   • Szilágyi Balázs

    Ebben valószínűleg csak a tárhelyszolgáltató fog tudni segíteni. Érdemes megnézni, hogy jó jelszó lett-e megadva, de lehet bármi más FTP beállítási hiba is.

    Válasz
 2. Szofi

  Meg tudja valaki mondani, hogy a https://kristenhair.hu/ nevű weboldal mivel készült? WordPress vagy shopify? Ti melyiket ajánljátok webáruház esetén?

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Ez nekem WordPressnek tűnik. A webáruházmotor választása összetett kérdés, egyedileg kell átgondolni.

   Válasz
  • Alexa

   WordPress + WooCommerce

   Válasz
 3. Molnár Szabolcs

  Webprogramozóként és amatőr hobbifotósként elhatároztam, hogy írok magamnak egy weboldalt a képeimnek. Azért írom magam, hogy seo szempontból tökéletes legyen. Eltelt 3 hónap és neki se kezdtem, majd jött a löket, hogy neki kezdek, 2 nap alatt beláttam, hogy őrültség. Telepítettem a WordPress-t és 1 nap alatt elkészült az oldal.

  Két tippem van kezdőknek:
  1. Ne kapkodjanak
  2 A képfájlokat nevezzék át. Ne maradjon az img_1025.jpg név. Rá fognak jönni, hogy miért. 😀 😀

  Sok sikert mindenkinek!

  Válasz
 4. Zsuzsi

  Kedves Balázs!

  A WordPress telepítési útmutató sajnos már nem érhető el, tudnál segíteni?

  Köszönöm!

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Betettem ide a cikkbe egy videót, amin a WordPress telepítését mutatom be. Ezen kívül lehet, hogy a tárhelyeden van néhány gombnyomásos telepítési lehetőség, azt is érdemes lehet használni.

   Válasz
 5. Adél

  Kedves Balázs!
  Feltelepítettem a WP-t (végre! 🙂 ). Nagyon sok anyagot átnéztem már a honlapodon, de nem találtam olyan infót, hogy egy WP honlap esetén hova, hol lehet beilleszteni az adsense és az analitics kódokat.
  Igaz, még csak most ismerkedek a rengeteg kezelési, beállítási lehetőséggel, de szeretném ezt is megcsinálni. Van erre lehetőség? Segítségedet előre is köszönöm.
  Üdv: Adél

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Szia Adél!

   Szerintem erre nincs cikk a honlapomon. Egyelőre ez csak a fizetős képzéseimen érhető el. Keress rá a Google Tag managerre, az egy jó eszköz lehet erre.

   Válasz
 6. Gerti

  Szia Balázs!

  Nagyon örülök ennek a honlapnak, és hogy segítesz itt az embereknek. Már jó ideje szeretnék egy word press-es oldalt, de kicsit sok a kérdőjel bennem. Jelenleg van egy google site-os oldal amit készítettem, ezt szeretném átrakni word press-be.
  Van egy fizetett domain és tárhely, de erre most át van irányítva a google site-os oldal. Azt olvasom mindenhol, hogy már a word press letöltéskor kell a domain meg a tárhely. Ez ok, de nekem most ez át van irányítva a működő oldalra. Valami olyan kellene, hogy elkészüljön az oldal és amikor kész akkor tudjam kivenni a google site-ot és helyette az új üzemeljen. Van esetleg ötleted, hogyan álljak neki? A réginek üzemelnie kellene, mert egy közösség honlapja amit szívességből készítettem és kezelek, nem szeretnék nekik kellemetlenséget.
  Előre is nagyon köszi a segítséged!
  Gerti

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Szia Gerti!

   Nagyon örülök, hogy tetszik, amit csinálok! 🙂

   Vagy saját gépeden tudod ezt megcsinálni (bár ez macerásabb), vagy például egy aldomaint létrehozol – teszt.sajatdomained.hu – és ott rakod össze a WordPress oldalt.

   Válasz
 7. Kitalált felhasználó

  Helló, Balázs!
  Sok jót olvastam ezen az oldalon ezért érdemesnek láttam a kérdésem feltevését! A kérdésem tehát!
  Alkalmas-e egy olyan weboldalt készíteni ez a program, amely képes a profilok kezelésére mint pl: facebook? Az ingyenes tárhelyel nincs gond hiszen egyenlőre csak kicsiben érdekel a dolog! Valaszodat előre is köszönöm 🙂

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   A WordPress mindenre alkalmas, ez egy keretrendszer. Természetesen a konkrét megoldás választása sok mindentől függhet, kicsiben talán amit te keresel, arra a WordPress + BudyPress bővítmény tud megoldást adni. Nagyban természetesen már saját fejlesztésben kell gondolkozni.

   Válasz
 8. Eszter

  Kedves Balázs,

  Lehet-e a wordpresshez külső adatbázist csatlakoztatni? Pontosabban a problémám az, hogy már van több weboldalam (nem wordpress-es), amelyek adatbázisból veszik a tartalmat. Mivel a következő honlapom tartalma és a korábbiak között van átfedés, ezért szeretném, ha az új honlapom is a korábbi adatbázisból vehetné a tartalmat. Ez megoldható wordpressel?

  Ezen kívül szeretnék google hirdetéseket elheylezni az oldalamon. Mennyire rugalmas iylen szempontból a wordpress? Úgy értem, hogy, ha pixel pontosan szeretném meghatározni, hogy hol és mekkora hirdetést helyezek el, ezt megtehetem-e könnyedén?

  Előre is köszönöm a válaszodat 🙂
  Eszter

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Kedves Eszter!

   Az első kérdést nem pontosan értem. Elvileg megoldható, hogy egy adatbázisból több tartalomkezelő dolgozzon, én személy szerint nem ajánlom.

   De ha jól értettem itt az a kérdés, hogy ugyanazt az adatbázis rekordot két tartalomkezelő is felhasználja? Technikailag biztosan medgoldható, de szerintem nagyon bonyolult lenne, tele hibalehetőséggel. A legegyszerűbb az átfedett tatalmakat átmásolni tartalom szinten.

   AdSense: A WP rugalmas, inkább az AdSense nem. Mostanában van reszponzív hirdetés, azt érdemes kiválasztani, de ott kell egy kicsit a css-sel trükközni (ehhez van az adsense-nek elég jó helpje), de így sem mindig fog tökéletesen kinézni. De ez nem WP függő.

   Válasz
 9. Eszter

  Kedves Balázs, nagyon jó és tartalmas a honlapod! Nagyon az elején járok az egésznek, tényleg a bőség zavara…. Tudnál ajánlani olyan reszponzív WP oldalt, ami fotógalériának alkalmas és letisztult dizájnú (a fotó és a fotóhoz tartozó rövid leírás a lényeg)? Köszönettel: Eszter

  Válasz
 10. Pisti

  Szia Balázs!

  Feltelepítettem az adatbázist, de a MYSQL adatokat nem tudom elkészíteni. A Notepadon megnéztem, hogy mit hogyan kell, de sehogy sem sikerül.

  Be tudok lépni a MYSQL-ba de ott olyanokat írnak amit nem értek. Így nem tudom kitölteni a Notepadon az adatokat.

  A kitöltésben tudnál segíteni?

  Köszi

  Üdv: Pisti

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Szia Pisti!

   Nem teljesen értem a problémát, de megpróbálok általánosságban válaszolni, remélem segít.

   A MySQL belépési adatokat a tárhely szolgáltatód adja meg – ha be tudtál lépni, akkor ez valószínűleg megvan.

   wp-config.php fájlba kell megadni ezeket, az alábbiak szerint:
   define(‘DB_NAME’, ‘adatbazis-nev’);
   define(‘DB_USER’, ‘adatbazis-felhasznalonev’);
   define(‘DB_PASSWORD’, ‘mysql-jelszo’);
   define(‘DB_HOST’, ‘mysql-kiszolgalo’);

   Az adatbázis név és felhasználónév a legtöbb esetben ugyanaz, ha nincs külön, akkor használd ugyanazt. A kiszolgáló pedig a legtöbb esetben localhost, ha nem adtak meg mást, akkor használd azt.

   Válasz
 11. Ricsi

  Szia Balázs! Megoldódott a fentebb írt probléma, de sajna új van. Kérlek nézd meg ha tudod az oldalt http://rrblind.atw.hu/
  1. Főoldalt készítettem, de nem az a kezdőlap. Hogy álíthatom be?
  2. Több menüt is létrehoztam és ha rámegyek nem mutatja a tartalmat. Miért nem? És mit tegyek?
  3. A bejegyzéseket hozzászólásokat az adott menün belül akarom.
  Pl: Készülő művek menün belül könyv leírás bejegyzés.
  Ezeket hogy lehet megoldani?

  Sajnálom ha sok a kérdés, de nem találltam rá máshol választ.
  Kérlek ha tudsz segíts nekem.
  Köszönöm üdv Ricsi!

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Szia Ricsi!

   Örülök, hogy megoldódott. Sajnos nekem ingyenes tárhelyekkel elég rossz tapasztalatom van. Nem biztos, hogy ez az oka, de általában ezeken szoktak korlátozások lenni. Ami részben érthető, hiszen ezért ingyenes.

   Válasz
 12. Ricsi

  Szia Balázs! Múltkor nem olvastattam végig a beszédprogival így nem tudtam ide kiírni amit még közölt a lap. Most pótolom, bár fogalmam sincs mit jelent. Üdv Ricsi!
  Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /wp-config.php:1) in /wp-includes/pluggable.php on line 863

  Válasz
 13. Ricsi

  Szia Balázs! Látás sérült vagyok és beszéd programmal használom a gépet illetve a netet. A wp-s oldalakat szépen olvassa így készítettem én is egyet. Minden jól ment a leírásod alapján végeztem a folyamatokat. Viszont elkészülés után belépésnél ezt dobja ki:
  HIBA: A sütik blokkolva egy nem várt kimenet következtében.
  Erre nem találok megoldást kérlek ha tudsz segíts!
  Üdv hű olvasód:)!

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Szia Ricsi!

   Köszi, és örülök, hogy megcsináltad!

   Én még ezzel a problémával nem találkoztam. Rákerestem angolul, és egy gyors ránézésre azt találtam, hogy ez talán karakter kódolási hiba lehet. Esetleg Windows Notepaddel szerkesztetted pl. a wpconfig.php fájlt? Én a Notepad++ szerkesztőt ajánlom, letölthető innen: http://notepad-plus-plus.org/.

   Illetve ha angolul tudsz, akkor itt találsz több információt erről a hibaüzenetről: http://wordpress.org/support/topic/unable-to-log-in-cookies-are-blocked-due-to-unexpected-output.

   Válasz
   • Ricsi

    Szia Balázs! Én is notepad ++-al csináltam a leírtak alapján és még mindíg fentáll a múltkor leírt probléma bejelentkezéskor:(. Angolul sajnos nem nagyon tudok. Várom esetleges megoldásod üdv!

    Válasz
 14. Dani

  Kedves Balázs!

  Nem vagyok programozó, csak honlapot kezelek adminban (kép feltöltés stb.) de ennek a blognak a hatására megpróbálok egy önálló oldalt készíteni wordpressben.

  Megadtál minden segítséget és linket!

  Köszi!

  u.i. Örülök, hogy rátaláltam a honlapodra!

  Válasz
 15. M. Katalin

  Én is WordPressel készítettem el a honlapom nulla programozói tudással, tényleg pofon egyszerű a használata, mindenkinek csak ajánlani tudom!

  Válasz
 16. Palotai Tibor

  Szia Balázs !
  Remélem tuds segiteni van egy honlapunk worldpresben, de nem tudom,hogyan szerkesszek bele alkalmazást vagy is van már egy gépjármű értékesítés rovat de görgethetős oldallá kéne varázsolnom ,meg fotókat meg adatot kéne bele illesztenem. Nem tudom hogy kell. Előre is köszi segitséged.

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Szia Tibor!

   Egy kicsit részletesebben fejtsd ki légy szíves. Melyik weboldalról van szó? Mit értesz az alatt, hogy görgethetős? Küldj nyugodtan emailt privátban, email a kapcsolat oldalon.

   Válasz
 17. pál

  Szia!

  Olvasom a leveleidet, tetszenek az anyagaid. Érdekes volt amit a WordPress-ről írtál. Egy érzés köszönt vissza. Kb. 2 hónapja ismerkedtem meg vele. Csináltam már honlapot előtte is. Egy ismerősöm miatt kellett a WordPress. Elmondhatom, hogy hasonló érzelmek jelentkeztek. Az időt sajnáltam, amit nem a megismeréssel töltöttem.
  Szeretem, pedig belefutottam pár rossz sablonba.
  Örülök a honlapodnak, és örülök ennek a cms rendszernek is.

  Válasz
  • Szilágyi Balázs

   Szia Pál!

   Szerintem a WordPressnek örülünk néhányan 🙂

   Válasz
 18. Tóth Tímea

  Szia Kedves Balázs!
  Nos én már egyszer megpróbáltam letölteni, és feltelepíteni, de valahogy nem igazán akart sikerülni! Már azzal is bajba voltam, hogy a totalcommandert használjam! De azt hiszem most újra megnézem, mivel most már 5 éves internet és számítógép ismeret van a hátam mögött, talán elboldogulok vele!
  Örülök, hogy rátaláltam az oldaladra!
  További szép napot!

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szilágyi Balázs webinar behúzó háttér

Hogyan keress te is pénzt otthonról ingyenes tréning

Íratkozz fel hírlevelünkre, és azonnal megnézheted a Hogyan keress te is pénzt otthonról online tréninget!

Adatkezelés

Sikeres jelentkezés. Hamarosan küldjük az információkat a tréninghez.