COSMOPOLITAN BLOGGER DAYS 2018
Utolsó frissítés Mar 7, 2019
Cosmopolitan blogger days 20018

Október 26-án a Cosmopolitan Blogger Days szakmai napján jártunk.

A Groupama Stadionban 2 teljes napon át minden a virtuális világról szólt és arról, hogyan érhetünk el szakmai sikereket bloggerként, vloggerként, marketingesként. Mindent megtudhattunk az aktuális közösségi média trendekről, a Facebook, Insta, YouTube világáról.

Itt az online tavasz ?

Bár már jócskán az őszben járunk, az esemény a tavaszi friss energiákat közvetítette és mindenhol gyönyörű virágos dízájnnal várta a látogatókat. A bejáratnál kedves hostessek fogadtak minket, fejükön gigantikus méretű rózsaszínű papír virág kompozícióval. Arra asszociáltunk, hogy az online szakmák és közösségi média felületek virágkorukat élik évszaktól függetlenül.

A nap házigazdája Steiner Kristóf volt. Az egykori VIVA tévés műsorvezető évről-évre bebizonyítja, hogy még mindig fantasztikus a felkonfokban és riport készítésben, annak ellenére, hogy tévés karrierje már véget ért és új kihívásként a vegán gasztronómia felé fordult.

Cosmopolitan blogger days Steiner Kristóf

Steiner Kristóf, a nap házigazdája

A Groupama 2. emeletén igyekeztünk közel kerülni az előadások helyszínéhez, hogy ne csak néhány szót sikerüljön elcsípni a fontos információkból. Dupla annyian szeretttük volna ezt megtenni, mint ahány férőhely volt, így kezdésként először inkább körbejártuk az extra programokat is kínáló helyszínt.

Mindenki egy menő szelfivel indíthatta az itt létet a romantikus-virágos Cosmopolitan fotófal előtt. Azt is kipróbálhattuk, hogy milyen érzés Cosmo címlaplánynak lenni. Aki szerette volna, még virágos fejdíszt is fabrikálhatott magának, amiben további két fotófal előtt készítethett képet magáról. A L’oreálnál termékbemutatóval szórakoztatták a hölgyeket, a CCC mini cipő kiállítással készült a legújabb trendeknek megfelelően, a Stabilo-nál kalligráfus segítségével személyre szabható képeslapok készültek, az Instax-nál pedig mindenki egy pillanatra Wonderlandben érezhette magát és hazavihetett egy ajándék fotót is.

Csábító volt a sok program lehetőség, de mi azért nem szerettünk volna lemaradni a szakmai információkról sem. Végül a színpad mellől, testközelből hallgattuk a fellépőket.

Cosmopolitan blogger days 2018 influencerek

Kik az Influencerek?

Néhány éve lépten-nyomon az „influencer” kifejezésbe botlunk. Kik is ők?

Azok, akik hatással van másokra, ehhez pedig jókora követőtáborral is rendelkeznek.

Kasza Tibor szórakoztató előadásában meggyőződhettünk arról, hogy online influencerekkel bizony érdemes együtt dolgozni. 1 millió 50 ezer követőjével Tibi tudja, hogyan kell igényt teremteni (majd hiányérzetet és megoldást) gyakorlatilag bármire a sellős takarótól az infuseres kulacsig.  Akik szeretnék követni sikereit, azoknak azt javasolja, hogy a TV-s minőségű tartalomgyártás felé kell haladni és a Facebook helyett egyre inkább az Instagram felé érdemes a figyelmünket fordítani.

Cosmopolitan blogger days 2018 Kasza Tibor

Kasza Tibinek már 1 millió 50 ezer követője van

Szalai Balázs a Melkweg Digitaltól a microinfluencer-jelenségről beszélt, akik manapság gombamód szaporodnak. Ők a kis követőtáborral rendelkező bloggerek, akik már hatást tudnak gyakorolni követőikre.

Hasít az Insta

Majd Jónás Petra a Well PR senior account managere osztotta meg 100 blogger bevonásával készített felmérését a publikummal.

A felmérés győztese ismét az Instagram lett, ami mára a bloggerek kedvenc közösségi média felületévé nőtte ki magát.

92%-al vitte a prímet, míg a Facebook csak a 3.helyen kullogott. A bloggerek szerint az Insta még a blognál is fontosabb. Az is kiderült, hogy manapság 52%-al kevesebb blogbejegyzés születik, mint 2 éve. Legtöbben mindössze heti 1 új cikket töltenek fel. Ezzel szemben az Instán naponta, vagy naponta többször tesznek közzé új fotókat.

Cosmopolitan blogger days 2018 insta

A legújabb felmérések szerint az Insta hasít, ami annak is köszönhető, hogy remekül erősíti az Én-márkát, használata gyors és egyszerű, kép + szöveges tartalom együttes megjelenítésére is alkalmas és szép követői számokat lehet elérni vele (ami ma már nem mondható el a Facebookról).

A Feed vagy Story dilemmából a Story került ki győztesen annak ellenére, hogy a Story-ba feltöltött tartalom 24 óra múlva eltűnik. Tehát hajrá, mindeki sztorizzon naponta legalább 1-2 alkalommal.

Na és mi a helyzet az IG TV-vel (Instagram TV)? A bloggerek 52%-a nem ismeri és/vagy nem is tervezi, hogy használja.

Ettől függetelenül abban megegyeznek a vélemények, hogy a tartalomgyártás eltolódik a videók irányába.

Zárt csoportok ereje

Mire Oravecz Nóri következett, már-már elmorzsoltunk néhány könycseppet a szebb napokat látott Facebook miatt, de Nóri előadásában megmutatkozott a Zárt csoportok ereje a Facebookon. Tehát nem veszett el minden. Továbbra is használjuk a Facebookot, de főként arra, hogy a kisebb közönségünket, közösségünket gyűjtsük egy privát csoportba.

Cosmopolitan blogger days Oravecz Nóri

Oravecz Nóri szerint a zárt csoportoknak nagy ereje van a Facebookon

A nap további részében szó esett a Kampánytervezésről, Influencer kampányokról, a sikeres blogger személyiségről.

A kávészünetben számos extra programmal, limonádéval, búzasörrel, ice teával készült a COSMOPOLITAN.

A másnap is csupa érdekes témát, kerekasztal beszélgetést hozott.

Cosmopolitan blogger days

Kik lettek az ország legjobb bloggerei?

2018-ban ötödik alkalommal díjazta a Cosmopolitan Magyarország legjobb bloggereit több kategóriában.

A hat tagú zsűri szigorú szempontrendszer alapján értékelte a jelentkezőket. Sabján Johanna, a Cosmopolitan főszerkesztője, Oravecz Nóra, énmárka- és storyelling stratéga, Zalai Ágnes, digitális stratéga, Csiszár Gergő, a Post for Rent társalapítója, Farkas Dániel, YouTube-szakértő és Szabó Gergő, a Special Effects Media társalapítója a következő nyerteseket választotta különböző kategóriákban.

 • Az Év Bloggere: Pusztai Olivér, Stíler blog
 • Az Év Vloggere: Kovács Dorottya
 • Az Év Gasztrobloggere: Iklódi Dóra, Wander. Food. Wonder
 • Az Év Travel Bloggere: Mátai András, utazgatok.hu
 • Az Év Fashion Bloggere: Csalár Bence, bencecsalar.com
 • Az Év Beauty Bloggere: Kertész Kriszta, Green Veda
 • Az Év Fitness Bloggere: Gökler Kriszti
 • Az Év Felfedezettje: Győri Zoltán és Réka, Mit játsszunk? blog
 • Az Év Instája: Kórusz Bea, @mysecret.fashiondiary
 • Az Év Női Influencere: Kulcsár Edina
 • Az Év Férfi Influencere: Dancsó Péter
 • Az Év Gasztroinfluencere: Fördős Zé
 • Az Év Travel Influencere: Nánásiék
 • Az Év Beauty Influencere: Viszkok Fruzsina
 • Az Év Fashion Influencere: Kovács Dorottya
 • A Közönség Kedvence: Alexy Vivien

Cosmopolitan Blogger Days 2018

Ingyenes anyagok

Rólunk mondták

SEO könyv

Stabil bevétel keresőoptimalizálással 2020 borító 3D látványterv

SEO hírek

Keresőoptimalizálás

Kapcsolódó bejegyzések

10.000 YouTube feliratkozó!

10.000 YouTube feliratkozó!

A Honlapra Fel! YouTube csatornája a napokban átlépte a tízezer feliratkozót, amit ezúton köszönök mindenkinek, aki a tízezer között van, vagy aki akár csak...

Az online tanulás előnyei

Az online tanulás előnyei

Ha még idegenkedsz az online tanulástól, vagy esetleg nem tudod, hogy pontosan mit is jelent ez, ebben a rövid cikkben összeszedtem az előnyeit. Olvass...

Hozzászólások

1 Comments

1 hozzászólás

 1. Ági

  Sziasztok! Az influenszerséget nem fejezte ki senki? Hány emberre gyakorolnak hatást, és milyen eladásokat enerálnak? Vagy nem (csak) az eladáson van a hangsúly?

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük