10.000 YouTube feliratkozó!
Utolsó frissítés Dec 13, 2021
10000 YouTube feliratkozó

A Honlapra Fel! YouTube csatornája a napokban átlépte a tízezer feliratkozót, amit ezúton köszönök mindenkinek, aki a tízezer között van, vagy aki akár csak egyetlen megtekintéssel is hozzájárult ehhez a mérföldkőhöz!

Hogy sok-e vagy kevés a tízezer feliratkozó?

Természetesen hangyapiszoknyinak számít, ha a YouTube-on nemzetközi piacra megjelenő, nagy nézettségre hajtó csatornák számaival hasonlítjuk össze.

De ha egy magyar nyelvű szakmai csatornaként tekintünk rá – ami a Honlapra Fel! csatornája valójában -, ráadásul egy messze nem tömegeket megmozgató témában, az online marketingben, akkor azt gondolom, hogy túlzás vagy elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a tízezer feliratkozóra igenis büszkék lehetünk.

Egy szakmai YouTube csatornának ugyanis nem lehet célja ész nélkül a tömegek elérése. Természetéből adódóan nagyságrendekkel kisebb számokat képes produkálni, mint a kiscicás-sütidíszítős-szélvédőkamerás, agyzsibbasztó, IQ-porlasztó videók, amik az átlagember-tömegeket a képernyő elé ragasztják manapság. Egy szakmai csatorna hitelességet épít, és tényleg csak azokat hivatott elérni, akik érdemesek arra, hogy szakmai tartalommal elérjék őket.

A YouTube nem pénzkeresésre való?

Igen, a YouTube-ból lehet pénzt keresni. A milliós elérések esetén a pénzt maga a YouTube, vagy a szponzorációk, pártoló tagok fogják hozni – ez önmagában egy üzleti lehetőség. Egy szakmai csatorna esetén viszont az igazi üzlet az ismertség, az új vagy régi közönség folyamatos és hatékony elérése.

Amennyiben érdekel, hogy maga a YouTube mennyi pénzt fizet (vagyis mennyi pénzt lehet a YouTube-bal magával keresni), akkor ebben a videómban egy másik csatornámon beszélek erről:

A Honlapra Fel! YouTube csatorna története

A csatornát nem sokkal a Honlapra Fel! indítása után, 2013-ban hoztam létre, amolyan kötelező jelleggel. Felkerült rá néhány videó az ezt követő években, de sem tudatos tervezés nem volt mögötte, sem számosságát tekintve nem volt jelentős a videók feltöltése ebben az időszakban. Sokat elárul erről, hogy közel egy évig egyetlen videó volt rajta. Kemény 223 feliratkozót sikerült is elérni ezzel a taktikával a következő két és fél évben. Jegyezzük meg, ez nem sokban különbözik attól, amit a YouTube-on csatornát létrehozó vállalkozók többsége követ.

A változás 2016 elején következett be. Ekkor döntöttem el, hogy tudatosan fogok foglalkozni a YouTube-bal, mint egyre inkább a 21. századra jellemző kommunikációs forma (értsd: videók) hatékony megtestesítőjével.

Az ötlet nem feltétlenül volt új, bár mára már a csatorna egyik ismertetőjelévé vált: mivel viszonylag sokat autózom, eközben veszek fel az online marketinggel, keresőoptimalizálással, honlapokkal kapcsolatos tippeket, tanácsokat, gondolatokat.

De betalált, már az első videónak is nagyon pozitív volt a fogadtatása. Üzenete ennek a videónak egyébként éppen az volt, amit ekkoriban magával a csatornával kapcsolatban is eldöntöttem. Vagyis valamit vagy csináljon az ember komolyan, vagy hagyja.

Neked is lehet sikeres szakmai YouTube csatornád!

A csatorna felépítése tudatos volt, és minden, amit alkalmaztam, teljes mértékben működik bármilyen másik szakmai csatorna esetében is. Igen, ahogy a bevezetőnben is írtam, itt nem kiscicás-sütidíszítős-szélvédőkamerás videókról van szó, tehát nem a milliós nézettség vagy az arany Play gomb a cél.

De ha te is szeretnél szakértőként, a szakmád elismert képviselőjeként megjelenni a YouTube-on, és ehhez szükséged van egy szakértő útmutatásra, akkor mindent, amit én csináltam, összeraktam egy videótanfolyamban.

Az Online YouTube képzésem videós távoktatás formájában tartalmaz minden tudást, amire szükséged van, hogy akár a nulláról egy népszerű szakmai csatornát építs fel. Ráadásul sem a forgatási munkákban nem kell megszakadnod, sem milliókat nem kell költened a videóid létrehozására. Amennyiben ez érdekes lehet számodra, javaslom hogy kattints a linkre, és nézd meg a részleteket! Online YouTube képzés »

Ingyenes anyagok

Rólunk mondták

SEO könyv

Stabil bevétel keresőoptimalizálással 2020 borító 3D látványterv

SEO hírek

Keresőoptimalizálás

Kapcsolódó bejegyzések

Az online tanulás előnyei

Az online tanulás előnyei

Azonnal alkalmazható, gyakorlati tudást keresel? Bárhonnan elérhető, akárhányszor elvégezhető online marketing képzések – nézd meg a felületünk!

Honlapra Fel! élő show (videó sorozat!)

Honlapra Fel! élő show (videó sorozat!)

Hogyan kell egy saját honlapot elindítani, működtetni? Hogyan fog pénzt hozni, mennyit? Mit kell csinálni a keresőoptimalizálás, online marketing témájában? Nézd meg a Honlapra Fel! él show-t! Keresőoptimalizálás és WordPress élőben, YouTube videókon!

Hozzászólások

0 Comments

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szilágyi Balázs webinar behúzó háttér

Hogyan keress te is pénzt otthonról ingyenes tréning

Íratkozz fel hírlevelünkre, és azonnal megnézheted a Hogyan keress te is pénzt otthonról online tréninget!

Adatkezelés

Sikeres jelentkezés. Hamarosan küldjük az információkat a tréninghez.