WordPress SEO plugin: Profi keresőoptimalizálás ingyen

Utolsó frissítés: · Szerző: · Wordpress plugin gyűjtemény · 70 hozzászólás
Wordpress SEO by Yoast

Ha egyetlen bővítményt lehetne csak választani egy WordPresses honlaphoz, az nekem minden esetben a Yoast-féle WordPress SEO plugin lenne. (SEO = Search Engine Optimization, magyarul kersőoptimalizálás.)

Több tízezer a WordPress bővítmények száma, ám nagyon kevés, ami tökéletesnek mondható. A holland SEO-zseni, Yoast ilyet készített, és készít-frissít napról napra.

Az átlagos WordPress bővítmények legnagyobb hibája

A legtöbb WordPress bővítmény esetében én kétféle hibát szoktam észrevenni, amik általában sajnos együtt járnak. Az egyik, hogy mindent bele akarnak tenni egyetlen bővítménybe – ezernyi beállítás, speciális funkció, ami végül kezelhetetlenül bonyolulttá, lassúvá és általában nem jól működővé teszi az egész honlapot.

A másik hiba talán ebből adódik, a rengeteg funkció mellett igazán semmi sem tökéletes, az sem amire eredetileg a bővítményt írták, és az sem, amit még ezerféle kiegészítésként hozzátettek.

Na persze rengeteg jó WordPress plugin is van, de a többségre sajnos ez igaz.

WordPress SEO plugin: Mindent tud, és ez ide kell is!

Az egyetlen kivétel, az egyetlen eset, amikor nem bosszankodom a rengeteg extra funkción, az a Yoast-féle WordPress SEO plugin.

Talán azért, mert – ingyenességéhez mérten – szinte hibátlanul van megírva, folyamatosan tökéletesíti és fejleszti a szerzője, na és egy keresőoptimalizálással foglalkozó bővítmény esetében nemhogy nem hátrány a sok extra, hanem kifejezetten előnyös, hogy szinte az ember keze alá adja mindazt, amivel más honlapok esetében saját magának kell megküzdenie.

Vagyis ha ez a bővítmény telepítve van a honlapodra, a keresőoptimalizálás nagy részét elvégzi helyetted, ingyen!

Mit tud a WordPress SEO plugin?

Először is most már tud magyarul. Talán éppen a nyelv az oka, hogy a WordPress SEO plugin itthon egyelőre kevésbé ismert, mint vetélytársa, az All In One SEO Pack. Az utóbbi sokkal korábban elérhető volt magyarul, pedig anélkül hogy lehúznék bárkit is, az előbbi véleményem szerint klasszisokkal jobb eredményeket nyújt – teljesen ingyen!

Megjegyzés a YOAST SEO bővítmény magyar nyelvű változatával kapcsolatban: a legújabb, 3-as verzió óta a szövegek nagy része nincs magyarítva. Ha te is ezt tapasztalod, akkor a hiba nem a te készülékedben van!

Cikkek, bejegyzések, oldalak keresőoptimalizált szövegezésének ellenőrzése

Ha nem is értesz nagyon a keresőoptimalizáláshoz, vagy nem akarsz vele sokat foglalkozni, ez a bővítmény nagyon hasznos segítőtárs lehet. Amikor egy cikk szövegét írod, elég a kívánt kulcsszót megadnod, és azonnal jelzi, hogy mik a pozitív, a kevésbé pozitív vagy a negatív területek, és javaslatot is ad, hogyan változtasd a szöveget. De helyettem beszéljenek a képek, íme két élő példa ebből a cikkből amit most írok, ennél a pontnál ahol tartok (kattints a képre a nagyításért):

WordPress SEO plugin 1. példa

WordPress SEO plugin 1. példa: általános keresőoptimalizálási összegzés

Ugye észrevetted, hogy szóról szóra beállíthatod, hogyan fog kinézni az adott oldal keresési eredménye a Google találati listájában?

WordPress SEO plugin 2. példa

WordPress SEO plugin 2. példa: részletes tennivalók

Egyéb keresőoptimalizálási beállítások

A bővítmény telepítése után a SEO menüben egészen részletes keresőoptimalizálási beállításokat is megadhatunk, amikbe itt nem mennék bele részletesen. Ezekkel tulajdonképpen nem is kell minden honlap esetében foglalkozni, bár érdemes legalább végigszaladni a beállításokon, rengeteget tanulhat belőle az ember. Csak ízelítőül néhány:

 • Cikkek, kategóriák, taxonómiák egyedi kezelése: title, meta description szabályok megadása vagy éppen a keresők távol tartása az adott oldalaktól.
 • Időrendi és/vagy szerző archívumok kikapcsolása. Első ránézésre furcsa lehet a rengeteg oldalon közkedvelt kis naptár funkció és a havi/heti/napi bejegyzések listázásának direkt kikapcsolása, de ha nem figyelünk rá, ez a “plusz” a WordPresstől hamar visszaüthet. és melegágya lehet a saját honlapunkon belüli tartalom ismétlődésnek.
 • XML oldaltérkép automatikus generálása. Csak add hozzá a Webmester Eszközök beállításaidhoz, és a Google máris egy fokkal jobban fog szeretni…
 • Automatikus morzsamenü létrehozása, ami testre szabható és egy rövid kóddal beilleszthető a honlapod bármelyik részébe.
 • Közösségi oldalak számára (Facebook, Google+) a megfelelő adatok beállítása, hogy az a kép és szöveg jelenjen meg megosztáskor, amit te szeretnél.
Mit tud a WordPress SEO plugin?

Telepítsd fel még ma a WordPress SEO plugint!

Ha WordPresst használsz bármilyen honlaphoz, javaslom hogy töltsd le és telepítsd még ma a WordPress SEO plugint – a linken elérheted és az életed könnyebb lesz tőle. Ha nem WordPresst használsz… hát, akkor is vannak megoldások. De az a rossz hírem, hogy talán egy SEO szakembernek vagy egy programozónak sok pénzt ki fogsz fizetni azért, amit ez a plugin pedig ingyen is megcsinálna!

Jó munkát!

Címkék

A véleményed fontos. Mondd el, mit gondolsz!

 1. Kopasz Károly szerint:

  Kedves Balázs!

  A cikked hasznos (volt), de most már idejét múlt! Célszerû lenne frissíteni, nem csak „uppolni”, a dátumot frissíteni! Jelenleg már lassan elérjük a 10.0-ás verziót és a cikked még mindig a 3-as verzióról szól! Szinte az egész Yoast megváltozott ~2014 óta! Így az írásod kicsit megtévesztõ!

 2. Z. Krisztián szerint:

  Szia Balázs!

  Azóta már áttértünk a YOAST-ra, remek tanács volt, köszönöm. 🙂
  A “Hogyan keress pénzt a blogoddal” online tanfolyamod alapján pedig építgetem a saját Blogomat.
  Ebben azt vettem észre a legutóbbi bejegyzéseim szerkesztése során, hogy a YOAST két hibát csinál minden alkalommal:
  Hiba történt a ‘keywordDensity’ kiértékelésekor
  Hiba történt a ‘textSentenceLength’ kiértékelésekor

  Ezt Te nem tapasztaltad még?
  Mi lehet ennek az oka?
  Korábban ugyanis nem volt ezzel gond, nem értem…mit javasolsz?

  Segítségedet előre is köszönöm szépen!
  Üdvözlettel:
  Krisztián

  • Örülök, hogy jól haladsz Krisztián! 🙂

   Ez nem lehet, hogy csak valamilyen átmeneti hiba? Néha van ilyen, és a következő frissítéskor általában ezek rendbejönnek. Én nem tapasztaltam ezt.

 3. Z. Krisztián szerint:

  Kedves Balázs!

  Hasznos cikk (mint mindig), köszönjük szépen. 🙂
  Ezzel kapcsolatban a következő kérdésem merült fel.
  A múltkori Webáruház SEO tanfolyamod óta (ez itt a reklám helye), újból gyakrabban nézegetem a Search Console felületét.
  Így szúrt szemet, hogy a WP-es webáruházunknál, habár 301 URL-t küldött el a rendszer a Webhelytérképen, a Google abból csak 133-at indexelt… 🙁

  Ez lehet esetleg azzal összefüggésben, hogy nálunk a cikkedben is említett “konkurencia”, az All in One SEO Pack bővítmény van telepítve?

  Valamint ezzel összefüggésben rögtön még egy kérdésem lenne. Ha áttérünk az általad preferált Yoast-verzióra, az eddig beállított adatok (aloldalak és termékek meta title és description elemei) elvesznek, és újra be kell állítani, vagy ezek függetlenek a plug-intől?

  Válaszodat és segítségedet előre is köszönöm szépen! 🙂
  Üdvözlettel:
  Z. Krisztián

  • Szia Kritsztián!

   Örülök neki, hogy tetszik. 🙂

   Az indexelt tartalomnak szerintem nincs köze a SEO bővítményhez. Egyrészt érdemes erere várni, nem indexel azonnal mindent a Google, másrészt sok honlapmotor legenerál és beküld olyan oldalakat is, amiket a Google haszonltalannak talál.

   Van a YOAST-ban import lehetőség, ahol át lehet venni az all-in-one beállításokat. Csak utána kapcsoljátok ki a régit!

 4. Judit szerint:

  Szia Balázs!

  Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam az oldaladról, amit hálásan köszönök:-) A WordPress-t a segítségeddel telepítettem 🙂 Mivel teljesen kezdő vagyok WP-ben, még nagyon sok mindent nem értek, és köszönöm előre is a segítséget!
  Most töltöttem le a Yoast SEO-t, meg is jelent a szerkesztőfelületemen. A ‘Settings’-ben megjelent, hogy kérjek Google Authorization Code-ot. Ez egy szükséges vagy egy extra művelet? Meg kell-e csinálnom?

  Ettől független kérdésem, hogy vajon miért jelenik meg a “Bővítmények- új hozzáadása pontnál a következő szöveg: “Váratlan hiba állt elő. Valami baj van a WordPress.org-gal vagy ezen szerver konfigurációjával. Ha továbbra is hibák lépnek fel, javasolt felkeresni a támogatói fórumot.” Ez a hibaüzenet már a WP telepítése után is fennállt, kipróbáltam egy másik sablont is, de nem változott. Mit csináltam rosszul?

  Az utolsó kérdésem, hogy feltétlenül szüksége-e az Akismet bekapcsolása? Jelenleg statikus oldalakból áll a honlap, majd szeretnék blogbejegyzéseket/cikkeket is írni, de egyelőre még nincs fent ilyen. Jól értelmezem, hogy a spam szűrés a hozzászólásoknál fontos? Igaz, pont egy betűtípus bővítményhez is API kulcsot kér, emiatt azt sem tudtam telepíteni:-(
  Köszönöm szépen, ha tudsz tanácsot adni:-)

  • Szia Judit!

   Nagyon örülök, hogy hasznosnak találod, amit csinálunk. 🙂

   Az a Search Console autorizáció csak egy plusz, nem elengedhetetlenül szükséges.

   A hibát nem tudom. Csak így érzésre ez lehet, hogy a tárhelyednek valamilyen hibás beállítása lehet. Mindenképp a tárhelyszolgáltatódat javaslom megkeresni.

   Akismet: előbb-utóbb eljön az a helyzet, amikor annyi spamet kapsz, hogy ez már nem lesz kérdés. 🙂 De a te döntésed. Az API kulcsot külön létre kell hozni, de ez kis látogatottságnál ingyenes.

 5. Thomas szerint:

  Szerinted jó ha a post_tag-sitemap xml engedélyezve van, vagy inkább ne legyen engedélyezve?

  • Ez összetettebb. Ha használod a címkéket aktívan és tudatosan SEO célból (is), akkor természetesen legyen engedélyezve. Ha nem használod így, akkor sok esetben célszerűbb inkább nem engedélyezni.

 6. Móni szerint:

  Szia Balázs!

  Nemrég találtam rád, ill. a GM csoportban, Fa Kinga ajánlotta nekem a google analitycs-es bővítményt, belinkelve az illető bejegyzésedet. Azóta itt ragadtam, és rengeteg hasznos dolgot tanultam Tőled, ezen az oldaladon, a youtube-os videóidból, na meg a hírleveleidből is. Csak így tovább!

  El kezdtem sorban felülvizsgálni a bővítményeimet, mert már 20 fölött tartottam, és volt amiről már azt sem tudtam, mire való, csak láttam valakinek az oldalán, vagy csak valahol valamelyik blogon olvastam, hogy az jó, gyorsítja az oldalt, védi az oldalt, csökkenti a képek méretét, stb. és én is feltöltöttem őket.

  Most meg szép sorban kikapcsolom és törlöm őket, mert mit érek pl. a Smush it! bővítménnyel, ha az csökkenti néhány kB-tal a képméretet, ha közben ő maga többszörösét foglalja. A képeket mostmár úgyis eleve minimálisra lecsökkentve teszem fel az Általad és a többiek által ajánlott képátméretező módokon, s ha ezt még tovább csökkenti a Smush it, már van, hogy nem tetszik az eredmény, úgyhogy ez most törölve.

  Tovább szeretném ritkítani a pluginokat, ezért kérnék Tőled néhány tanácsot, ha megengeded. Látom a forrásodban, hogy Te csakugyan nem használsz sok plugint:

  pl. nem látok köztük egyet sem, amelyikkel törölni lehet a bejegyzések fölöslegesen mentett verzióit, ill. az adatbázist optimalizálni (azt sem tudom, mi az 🙂 ). Ezt, hogyan oldod meg?

  Van egy olyan pluginom (Black Studio TinyMCE Widget), amelyikkel “Visual Editor” widget-et lehet csinálni, amivel html-ben lehet szöveget formázni. Ezt hogyan lehet kiváltani, hogy ezt is törölhessem?

  Tudod-e ajánlani a Contact form 7 űrlapkészítő plugin összekapcsolását a mailchimp-pel vagy van ennél jobb (ingyenes) megoldás?

  Na, sikerült 20 alá csökkenteni a pluginok számát, de még lesz munkám velük. Nemrég az történt, ami már egyszer a tavaly is, és még mindig nem sikerült megoldanom, hogy új kategóriákat vettem fel, ill. a már meglevőket akartam kissé átrendezni, és teljesen leállt az oldal, nem akart betöltődni, csak tekert-tekert.

  A tárhelyszolgáltató, ill. még egy weblapszerkesztéssel foglalkozó ismerős is mondta, hogy első körben a pluginokat vizsgáljam meg: kapcsoljam ki mindet, majd egyenként vissza, hogy lássam, nem-e ezek okozzák.

  A kategóriákat szerettem volna felvenni a menübe, hogy szétbontsam a blog menüpontot, hogy jobban látsszon, miről szól az oldal.

  Te mit javasolsz?

  Nagyon köszönöm a sok hasznos tanácsot, amit már eddig is adtál a bejegyzéseidben, és amit esetleg most is adni fogsz!

  Móni

  • Kedves Móni!

   Nagyon örülök, hogy tetszik, amit csinálok, és hogy ennyi hasznos dolgot találtál. 🙂

   Én tényleg nagyon kevés plugint használok, összehasonlítva más WP felhasználókkal.

   – Nem törlöm a bejegyzések mentett verzióit.
   – Adatbázist általában a rendszergazdám optimalizálja, ha szüksége. Van erre plugin és használtam is, de így most nem emlékszem rá melyik és nem merek olyat ajánlani, amit nem teszteltem ki rendesen.
   – Csak html szerkesztőt használok, tehát visual editor és bármilyen kapcsolódó bővítmény nálam eleve szóba sem jöhetnek. 🙂
   – Contact Form 7-et én személy szerint nem szeretem, de ez szubjektív. Mailchimphez én fizetős bővítményt használok: Chimpy

   A leírt hiba WordPressben nagyon könnyen lehet a kevés memória miatt. Vagyis javaslom, hogy te vizsgáld meg a pluginokat, a tárhelyszolgáltató meg növelje meg a memória limitet. 😉

   • Móni szerint:

    Köszönöm a gyors választ!

    Nálam nagyon sok mentett verzió szokott felgyűlni, rengetegszer rámentek, frissítek, változtatok, talán azért mert a wp-ben írom a bejegyzést, és nem is mindig egyhuzamban, hanem sok-sok megszakítással. Tehát nem Word-ben vagy más szövegszerkesztővel, pl. Notepad++-szal. Word-ből másolt szöveg nem visz/vihet be olyasmit, ami megváltoztathatja a sablon kinézetét?

    A visual editort az oldalsávban lehet használni html szerkesztésre, formázásra, képek beágyazására. Hogyan tudja megoldani a hozzám hasonló mezei blogolgató, aki nem ért html-ül, hogy az oldalsávba is betegyen olyasmit, ami alapból nincs a wp-widgetek között, de ne terhelje túl mindenféle plugin-nal az oldalt?

    A Chimpy-ről már tudtam, olvastam a cikkedet :). Valahol olvastam egy másik blogban, hogy már nem javasolják a Contact form 7 és a mailchimp API key-el való összekötését, mert nagyon megszaporodtak a kínai spammelők ily módon egy ideje, gondoltam, hátha tudsz valamit tanácsolni

    Bocs, ha sokat nyaggatlak.

    Köszönöm a jótanácsokat, habár annyira kezdő vagyok, hogy még igazán azt sem értem, hogy mit jelent az, hogy növelje meg a memória limitet. Ez nem egyenlő a tárhely méretével?

    Na mostmár befejezem, mielőtt lehurrognának.

 7. Plástyik Andrea szerint:

  Kedves Balázs!

  Ajánlásodra elkezdtem használni a Yoast SEO-t, viszont két mezőnél nem tudom, hogy mit kell beállítani. Az egyik META ROBOTS FOLLOW: “Default for post type, currently:index” vagy “index”, a másik META ROBOTS ADVANCED: “Site-wide default: none” vagy “None”. Ezek nem tudom, hogy mit jelentenek.
  Tudnál nekem segíteni ebben?

  Köszönöm szépen a segítséged!

  Üdvözlettel,

  Szabóné Plástyik Andrea

  • Kedves Andrea!

   A robots no index azt jelenti, hogy az adott oldalt vagy oldaltípust nem szeretnéd, ha a kereső indexelné. Mivel így természetesen kizárod annak a lehetőségét, hogy egyáltalán megjelenjen a keresőben, ezért ezeket a beállításokat csak akkor válaszd, ha pontosan tudod, hogy milyen tartalmakhoz és miért állítod be.

   A follow, index a “normál” beállítás.

   • Hidasi Norbert szerint:

    Szia, sziasztok!
    Boldog Karácsonyt!

    Yoastnál a kategóriák, címkéknél a noindex beállítást kell alkalmazni?
    Mert duplikáció lesz ha indexeli nem?

    Köszi.

 8. Zoli szerint:

  Szia Balázs!

  Tudnál nekem segíteni! Letöltöttem a plugint telepítettem, bekapcsoltam, a WordPress -em Magyar nyelven van de a Yoast SEO nem akar Magyar nyelvű lenni! Beállítások között nem szerepel nyelvi lehetőség! WordPress verzió: 4.4.1 Yoast SEO verzió: 3.0.7

  Köszönöm!

  • Szia Zoli!

   Ahogy nézem, most nekünk is nagyrészt angolul jelenik meg, nem tudsz rajta mást beállítani. Van egy kiírás a pluginnál, hogy 37%-ig kész a magyar fordítás. Amióta 3.0 verzió lett, akkor jött be nagyon sok új dolog ebbe a bővítménybe, illetve nagyon sok szöveg módosult, ezért van a nagy része most angolul.

 9. Pap Zsuzsa szerint:

  Szia, Balázs!

  A WP bejegyzések alatt a Yoast eléggé megváltozott. Pl. eltűnt a Title és a Meta description.
  Mi a teendő az új formával kapcsolatban?
  Előre is köszönöm a választ.

  Üdvözlettel
  Pap Zsuzsa

 10. Kiss Krisztina szerint:

  Kedves Balázs!

  Nagyon köszönöm a válaszodat. Megnéztem a videódat, de sajnos az én kulcsszavaimra nem nagyon van alternatíva. Legalábbis a google szerint. Viszont a google tanfolyamodra szívesen feliratkoznék, lehet?

  Üdv,

  Kriszti

  • Szia Kriszti!

   Szinte mindig lehet sok további kulcsszót találni, persze néha relatív el kell távolodni a témától.

   Melyik Google tanfolyamra gondolsz?

 11. Kiss Krisztina szerint:

  Kedves Balázs!

  Feltettem a SEOt, elkezdtem lefordítgatni az angol részét. Folyamatosan 2 db hibát hoz minden oldalhoz.
  1 – Ezen oldal esetében a kulcsszó / kulcskifejezés nem jelenik meg az URL-ben. Ha átnevezi az URL-t, akkor ne felejtsen el a régi URL-re egy 301-es átirányítást tenni! Ha ezt megteszem eltűnik az adott oldal.Egyébként pedig szerintem minden URL-ben nem lehet szerepeltetni a kulcsszót vagy igen?

  2- You’ve used this focus keyword 3 times before, it’s probably a good idea to read this post on cornerstone content and improve your keyword strategy. Vagyis azt mondja, hogy 3-szor használtam a kulcsszót, ami lehet nekem jó ötletnek tűnik, de jobban tenném ha elolvasnám Brian Clark sarokkő tartalom című cikkét és keresnék szinonimát a kulcsszóra.

  Ezeket minden oldalon hibaként hozza ki.

  Az én kulcsszavaim: Közös képviselő, társasházkezelő, közös képviselő Budapesten garanciával. A Yoast féle SEO csak 1 db kulcsszót engedélyez, így a google adworts alapján a közös képviselő a kulcsszavam.
  A honlap pedig a http://www.tarsashaza.hu
  Van egy másik domain is a http://www.kozoskepviselod.hu gondoltam azt átírányítatom erre. Ezt lehet? Ezt nem bünteti a google?

  Tudnál tanácsot adni abban, hogyan tudom kijavítani ezeket a hibákat?

  Előre is köszönöm a segítséged.

  Üdv,

  Kriszti

  • Kedves Kriszti!

   A YOAST WordPress SEO plugin is úgy működik, amit én is javaslok, vagyis hogy minden egyes aloldaladhoz legyen egy közös kulcsszavad. Tehát a te fő kulcsszavaid, amiket írtál, tulajdonképpen csak a főoldalra mennek, minden más aloldalra további kulcsszavakat kellene találnod, és azokra beállítani.

   A kulcsszókutatás tanfolyamomat tudom neked ajánlani, ott részletesen elmondom, hogy miért működik ez és hogyan tudsz te is rengeteg kulcsszót találni.

 12. Kiss Krisztina szerint:

  Kedves Balázs!

  Feltelepítettem azt a SEO-t amit jabasolsz. Azonban ez szinte teljesen angol. Nem tudod hol találhatnék hozzá magyar fordítást?

  Előre is köszi,

  Kriszti

  • Kedves Kriszti!

   Elvileg ha magyar a WordPressed akkor a YOAST SEO is magyarul jelenik meg, ahol megvan a fordítás. Most volt egy nagyobb frissítés 2.0-ra pár hete, így nagyon sok szöveg még nem frissült. Én azt látom a fordítási oldalon, hogy ezek jelenleg jóváhagyás alatt vannak, remélhetőleg hamar kijönnek. .)

 13. Tallódi Márk szerint:

  Üdv!

  Szeretnék csinálni egy honlapot és megpróbáltam telepíteni ezt a WordPress SEO plugin-t de nem sikerült. Utána olvastam a wordpress supportban, hogy hogyan lehet ezt megtenni. Jól értettem, hogy ez már nem lehet?

  Ha ez így van milyen alternatívát lehet használni amivel SEO-zni lehet a wordpress oldalt?

  Előre is köszönöm!

  Üdv, Márk

  • Kedves Márk!

   De, ez a bővítmény működik, és telepíthető. Valószínűleg a szerveren lehet valami úgy beállítva, ami nem engedi a telepítést, ha nem sikerült.

 14. Attila szerint:

  Szia,

  annak esetleg nem tudod mi lehet az oka, vagy tapasztalt már korábban olyat, hogy bővítmény aktiválásakor, a bejegyzések oldala összeomlik, és csupán egy fehér lap kerül megjelenítésre?

  Köszi,
  Attila

  • Szia Attila!

   Így most csak tippelek, illetve amit eddig láttam, hogy ez lehet egyrészt amiatt, ha a bővítmény nem kompatibilis az adott WordPress verzióval, vagy esetleg más WordPress bővítményekkel.

   Vagy esetleg lehet még az is, hogy kevés az allokált memória.

 15. Mészáros Csilla szerint:

  Szia!
  Feltelepítettem a WordPress SEO by Yoast bővítményt.Azt írod hogy magyar de én úgy tapasztalom,hogy is-is,de nagyobb részben angol.
  Mivel angolul nem tudok a Google fordítót hívom segítségül és itt a másik gondom:Ha egy oldalt akarok lefordítani akkor a jobb felső sarokban a csillag mellett megjelenő fordítóra kattintva meg tudom tenni,de ha a WordPress oldalon vagyok ez a fordító nem jelenik meg .Így mindent amit nem értek be kell másolnom.Mit tehetek hogy le tudjam egyből fordítani és akkor a SEO val se lesz gondom
  Előre is köszönöm a válaszod
  Mészáros Csilla

  • Kedves Csilla!

   Ha jól értem a kérdésedet, akkor a YOAST bővítmény által az admin felületen kiírt szövegeket szeretnéd fordítani? Ha nem működik az oldal fordítása, ahogy írtad, akkor nincs jobb ötletem, mint a translate.google.hu oldalra menj, és oda másold be azt a szöveget, amit szeretnél lefordíttatni.

 16. Laci szerint:

  Szia!
  Én is a Yoast-féle WordPress SEO plugint használom, viszont nincs benne Dublin Core meta leirási lehetőség. Szerinted szükséges ez, ha igen mivel oldható meg párhuzamosan a Yoast-féle WordPress SEO pluginnal?

  • Szia!

   Én nem hiszem, hogy szükséges lenne, én sem használom. A bővített kivonatokhoz szükséges jelöléseket egyébként általában a sablonnak kell kezelnie, ha ezt nem tudja, akkor az valószínűleg egyedi fejlesztési feladat.

 17. Gr3nT szerint:

  Engem csak az bosszant, hogy némileg rossza fordítás, így például a kulcsszó sűrűséget nem mindig helyesen adja meg.

  Tehát nem azt írja, hogy 0% a kulcsszó a tartalomban, miközben benne van vagy 7x, hanem valami egészen mást akar kifejezni az a 0%.

 18. Franciska szerint:

  Nekem is All in One-om volt, de most kipróbálom ezt, amit javasoltál. Ezt a leírást találtam róla: http://www.wpbeginner.com/plugins/how-to-install-and-setup-wordpress-seo-plugin-by-yoast/

  Angolul van, végigvisz az alapokon.

 19. Andras szerint:

  Szia Balázs!

  Nem biztos, hogy ez a megfelelő cikked a pingback és a trackback témakörével kapcsolatban, de nem találtam ebben a témában semmit a honlapodon.
  Szóval azért fordulok Hozzád, mert általában a Te magyarázataid érthetőek és világosak, ellenben sok más honlappal.
  Azért jött fel ez a téma, mert amikor post-olok a honlapomon, akkor mindig jön egy üzenet, hogy: “A new pingback is waiting for approval”. Valójában ez egy ilyen self-ping, amit sosem hagyok jóvá és rögtön törlöm.Próbáltam utánaolvasni, hogy most ez jó, vagy nem, hasznos-e vagy sem. Az igazság az, hogy nem lettem okosabb. Viszont olvastam hozzászólásokat fórumokon, hogy akár ez hatással lehet a Google ranking-re is.
  Szóval szívesen olvasnék erről egy kicsit bővebben akár egy külön cikkben, akár csak itt válaszként.
  Ami érdekelne ezzel kapcsolatban, hogy pontosan mik ezek, mire jók, vagy mire nem. Érdemes-e használni, ha igen, akkor milyen esetekben. Tényleg van-e köze ezeknek az SEO-hoz és a Google rankinghez stb.

  Köszönöm szépen!

  • Szia András!

   Először is köszi. 🙂 Ez a pingback/tracbak dolog engem annyira nem foglalkoztat, ezért is nem írok róla. Tulajdonképpen ezek tényleg linkek, de nofollow linkek és az én szememben idegesítőbbek az olvasóknak, mint amennyi hasznuk lehet a kereső szempontjából, ezért én nem engedélyezem őket.

   Egyébként ha logikusan nézzem, akkor ha akár én hivatkozom a saját másik aloldalamra, akár más hivatkozik rám, akkor megvan a link, ami igazán értékes. Hogy most legyen ott egy visszafelé mutató nofollow link, ráadásul ha a belső linkeket valaki gyakran használja akkor akár több tucat egy aloldalon, én nem hiszen hogy bármi igazi haszna lenne bárkinek. Ami haszna meg lehet, azt szerintem bőven ellensúlyozza (negatív értelemben) az, hogy elveszi a látogató kedvét a hozzászólástól, ha több tucat “pingback”, “tracback” és egyéb érthetetlen szavakkal telezsúfolt hozzászólást lát. Ez az én szubjektív véleményem.

 20. Sanyi szerint:

  Szia!

  Azt nem tudom, hogy a Berakott kész kódokat /pl.adsense/ miért változtatja meg a wordpress?
  Vagy egyáltalán lehet e ezzel valamit kezdeni. Hiába írom vissza át a kódot, frissítem az oldalt és újra tesz hozzá különböző jeleket, igy nem jelenik meg a hirdetés.
  Köszönöm előre a választ.

  • Nehéz kérdés, részben sablon függő is én úgy tapasztaltam, html kódot kiíratni tartalomból vagy widgetből. functions.php file-ban meg lehet a kódot adni (én másik honlapon így csinálom) és egy shortcode-dal behívni. Vagy vannak erre bővítmények, így nem tudok javasolni mert nem használok ilyet.

 21. András szerint:

  Szia Balázs!

  Használok egy bővítményt, WordPress Related Posts a neve. Nem tudom, hogy ismered-e, vagy sem, de 2 féle módon működik. Saját posztokhoz lehet hozzáadni hasonló tartalmú saját posztokat a bejegyzés végéhez (ez a gyakoribb), vagy a webről, más honlapokról is hozzá lehet tenni hasonló tartalmú oldalakat, ami úgy működik, mint egy kimenő link (szerintem). A kérdésem az utóbbi megoldással lenne kapcsolatos.
  Egy másik bejegyzésedben azt írtad, hogy a kimenő linkek hasznosak lehetnek SEO szempontból és, hogy ne féljünk alkalmazni, de mintha már máshol olyat is olvastam volna, hogy hülyeség elnavigálni a látogatót az oldalról. A bővítmény leírásában az van, hogy SEO fejlesztő (Improve SEO), közel 1 millióan töltötték már le. Talán azért lehet ez jó, mert azok, akik ezt a bővítményt használják, az én oldalaimat szintén hozzá tudják adni a sajátjukhoz. Amolyan adok-kapok dolog lehet ez. Mi az igazság? Jó, ha ilyet használok? Mi a véleményed erről?

  Csak a példa kedvéért, hogy konkrétan miről is van szó: http://cruise-panorama.com/destinations/australia-and-new-zealand/
  Az oldal alján vannak ezek a linkek “Related articles across the web”

  Köszönöm a válaszod!

  András

  • Szia András!

   Ezt a plugint nem ismerem. Yet Another Related Post Plugin amit én használok és tudok ajánlani.

   A kimenő link SEO szempontból igazából a cikk szövegén belül fontos, persze benne van annak a lehetősége, hogy elnavigálod az olvasót. Ezt mérlegelni kell, nem is ajánlom mindig. Amit belinkeltél, ott viszont szerintem tényleg feleslegesen navigálják el az olvasót, én személy szerint biztos nem tennék be ilyet.

 22. Sanyi szerint:

  Király vagy! Még egy kérdésem van. Némelyik oldalamnál kiírja némelyiknél pedig nem, és ugyanúgy csináltam mindent, nem tudom hogy kellene javítani, mit hova kell beírni.
  Ezen oldal esetében a kulcsszó / kulcskifejezés nem jelenik meg az URL-ben. Ha átnevezi az URL-t, akkor ne felejtsen el a régi URL-re egy 301-es átirányítást tenni!

  Köszi és BUÉK

  • 🙂 Ez az én tapasztalatom szerint az ékezetek miatt van, sokan jelzik nekem ezt a problémát és én is tapasztalom. Ha pl. a megcélzott kulcsszó az “ékezet”, és az aloldal url-je valami.hu /ekezet, akkor azt a seo plugin hibának fogja írni (mert nincs benne az url-ben az ékezet). De ettől függetlenül az jó, a Google érteni fogja, és én személy szerint semmi pénzért sem használnék ékezetes aloldal url-t.

 23. Sanyi szerint:

  Szia!

  A feltöltés sikerült. Megcsináltam az importálást is, ellenőrzést is. Ha le ellenőrzöm a http://www.seotools.com oldalon viszont akkor meta keywords tag hiányát jelzi.

 24. Sanyi szerint:

  Szia!

  Hogy kell feltölteni? Ezer féle seo van a pressbe amikor rákeresek csak ez nincs pont benne. Köszi.

 25. Szávuj Miklós szerint:

  Szia Balázs!
  Én ezt a bővítményt töltöttem le tegnap, All In One SEO Pack 2.1
  Nem boldogulok vele, nemcsak mert angolul van, hanem mert sokmindent nem értek.
  Mit tanácsolsz, miért nem jó ez a bővítmény?
  Mi a teendő, ráadásul egy megvásárolt sablont használok és a WP 3.6.1-es verziót, de nem merek ráfrissíteni a 3.7-re mert nem tudom, hogy fog-e minden bővítmény zökkenőmentesen működni.
  Miki

  • Szia Miklós!

   All In SEO Packet sokan használják, én nem ismerem. Aki eddig áttért róla a YOAST WordPress SEO Pluginra, mindenki csak hálálkodott. A Yoast pluginban van egy import lehetőség, át tudod hozni a beállításokat az All In One-ból. Az más kérdés, hogy a Yoast is sok beállítást enged, de ha csak telepíted már segít annyit, ami sok honlapnál képes önmagában eredményt hozni.

   3.7 frissítésről nem tudok mit mondani, mindig lehet ami összeakad, ezért érdemes minél kevesebb bővítményt használni. Fájlok mentése, adatbázis mentése és utána frissítés. Még mindig kiakadhat, de ha meg nem frissíted akkor meg előbb-utóbb sebezhető lesz.

 26. Nagy Zsuzsánna szerint:

  Kedves Balázs!
  Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az “automatikus morzsamenü létrehozása”? És ez mire jó?

  • Automatikus alatt itt csak azt értettem, hogy nem kell hozzá semmilyen komolyabb programozás, elég azt az egy sort beiileszteni a kódba, amit a yoast plugin ad.

   Maga a morzsamenü ez, amit általában a honlapok fejléce és a tartalom között látsz:
   Honlapra Fel! » WordPress » WordPress plugin gyűjtemény » WordPress SEO plugin: Profi keresőoptimalizálás ingyen

   Segíti a navigációt a felhasználónak, és ha jól van beállítva a honlap struktúrája akkor segíti a belső linkek elosztását a kereső számára.

 27. Edit szerint:

  Kedves Balázs! Én az All In One SEO Pack bővítményt használom az oldalamon. Az a kérdésem, hogy ha telepítem a Yoast félét, akkor az átveszi-e a régebbi beállításokat? Szóval, hogy zökkenőmentesen át lehet e térni rá, vagy bejegyzésenként újra be kell állítani valamit?

  Előre is köszönöm a segítséged. Edit

  • Kedves Edit!

   Ahogy a Facebookon közben írtam 🙂 , A Yoast-ba be lehet importálni az all-in-one seo adatait. A menüben SEO -> Import és Export alatt találod.

 28. Katalin szerint:

  Üdvözlöm Balázs, s a Hozzászólókat !
  Szerintem, ha már magyarul is olvasható , használható a WP SEO plugin, akkor már csak egy kis ( vagy több) időráfordítással elboldogulunk!
  Ez a saját érdekünk.
  Balázs, köszönöm a hasznos tájékoztatást!
  Katalin

 29. Vígh szerint:

  Ha már ez a NO1. modul nagyon örülnék egy részletes bemutatásnak

 30. József szerint:

  Üdvözlet Mindenkinek!
  Én napi szinten foglalkozom a WP SEO plugin-nel. Csak megerősíteni tudom Balázs véleményét.
  A képekhez annyit.
  A Page URL magyar ékezetes betűket tartalmazó kulcsszó esetén sárga jelzést kap (olasz szakemberek szerint is ez kevésbé fontos).
  A url hossza változtatható. Én max 4-5 szóra korlátozom. Néha idegesítő amikor a teljes címsor (kötő szavakkal) megjelenik angol betűsen a böngészőben..
  Az oldal elemzése nem merül ki a második kép által felsorolt pontokban. Ennél jóval több információt ad, ha a SEO-nak nem megfelelő információt írsz a honlapodra.
  Pl: túl hosszú kulcsszó, a meta leírás min és max mérete, stb.

  Egyébként én is autodidakta módon sajátítom el a SEO furfangjait.

  Mindenkinek szép napot:
  József

 31. Antica szerint:

  Sziasztok!

  Ma este szörfözés közben akadtam Balázs oldalára. Nagy öröm számomra, hogy megosztja tudását pénz nélkül. Angollal én is hadilábon állok, ezért autodidakta tanulásom (munka, család mellett) nagyon lassan halad. Úgy cc. 7 hónapja akadtam rá Wp-re, ami szerintem az egyik legjobb motor! még most is találok újdonságokat lehetőségeket benne. először azt hittem, egy honlapot nehéz összehozni. Ma már azt gondolom, hogy sokkal nehezebb és sokkal több munkát igényel jól optimalizálni! Viszont a Wp és a rengeteg bővítményei bárki számára egyedivé szabhatóvá varázsolja. Anno ATW-re regeltem első oldalam, azóta is ott kisérezgettem, sajnos ma már tudom, hogy nagyon kár volt 🙁 4-6 hónap alatt PR3-ra ment ott is az oldalam-most már sajnálom otthagyni….Az ingyenes tárhelyeken semmi sem 100%-s, vagy, vagy az nem működik, vagy nem úgy működik, ahogy kellene. Aki teheti engedjen meg pár ezer forintot normális tárhelyért, megéri!

  • Szilágyi Balázs szerint:

   Antica köszönöm, és egyetértek. Ingyenes tárhely az ami: egy egyszerűbb személyes blognak megfelel, de üzleti célra nem. Havi pár ezer forintot ki kell tudni termelni egy honlappal. Lehet azért kivétel, ha működik egy ingyenes tárhelyen a honlap és hozza amit elvársz tőle akkor én nem aggódnék rajta.

 32. Ez működik az ingyenes blognál is?

  • Szilágyi Balázs szerint:

   WordPress.com? Ott ilyen formában nincsenek pluginok. SEO szempontból az ingyenes tárhelyek egyébként sem javasoltak igazából.

 33. Farkas István szerint:

  Szép napot!

  Örülök, hogy szóba került ez a jó kis plugin, a kezdetektől használom, csak annyi gondom van vele nem tudom miként kell beállítani. Angol tudás hiányában mindet úgy hagytam, ezért talán a cikkben megjelenhetett volna egy két beállítási lehetőség.

  Üdvözlettel István

  • Szilágyi Balázs szerint:

   Annyiféle lehetőség van benne, ráadásul mind hasznos tehát egyik honlapon így, másikon úgy érdemes beállítani, nem is akartam belemenni ilyen részletességgel.

   Ha már fel van telepítve, az is sokat segít. Amit mindenképpen használnék, az az alábbiak:
   – XML oldaltérkép
   – Kategóriák, címkék stb. általános meta adatainak beállítása (Titles & Metas résznél)
   – Egyszerzős honlapoknál a szerző és dátum alapú kategorizálás kikapcsolása
   – Szövegírásnál a javaslatok figyelembe vétele.

   Ez a legtöbb honlap esetében elegendő és az eredmény a tapasztalatom szerint a legjobb 10%-ba teszi a honlapot. Nagyrészt egyébként fent van magyarul a szöveg, néhol nem érthető, néhol angol mint a wordpress plugin fordításoknál, de azért támpontot ad.

Mit gondolsz? Szólj hozzá te is!