Ruhát a honlapodnak: ingyenes WordPress sablonok

Utolsó frissítés: · Szerző: · Saját honlap · 50 hozzászólás
Twenty eleven Wordpress sablon

Ha a tanfolyam anyagát követed, és most megnézed a honlapodat élesben, akkor a WordPress saját sablonját látod, ami alapból jön minden telepítéssel (pl. Twenty Eleven, ami magyarul 2011-et jelent). Ez minden, csak nem egyedi. Ahhoz, hogy egyedi honlapod legyen, egy ruhát, számítástechnikai szóval sablont kell neki választani. Ez egy olyan, előre elkészített program, amit egyszerűen ráhúzol a WordPressre, és a színek, a formák, a gombok egyedi kinézetet vesznek fel.

WordPress sablonból vannak ingyenesek és fizetősek, illetve angol és magyar nyelvűek. Első alkalomra semmiképp sem javaslok fizetőst, mert ingyenesekkel is nagyon szép honlapok hozhatók létre, és először lásd, hogy mit tud az internet, utána költs rá. Az angol vagy magyar verzió tekintetében a legnagyobb különbség, hogy angolul sokkal több az elérhető sablon. Fontos tudni, hogy az angol WordPress sablon nem jelenti azt, hogy angol lesz a honlapod nyelve. Egy angol sablonban a beállítások (amiket majd a WordPress admin felületén érsz el) lesznek angolul, illetve a látogatók számára az olyan dolgok, hogy dátum formátuma, keresés, hozzászólás. Sokan ezzel nem is foglalkoznak, sok olyan honlapot látsz, ahol ezek megmaradtak angolul.

Én bevallom, csak angol nyelvű WordPress sablonokat használok, ezeket magyarítom. Ennek két oka van. Egyrészt sok ezerszer annyi van, mint magyar, és a nagyobb választékból jobban találok olyat, ami nekem kell. Másrészt ultra profi, a legújabb marketing trendeknek megfelelő WordPress sablonok érhetők el angolul teljesen ingyen.

Amit én javaslok: először tegyél fel egy ingyenes angol sablont, válassz olyat ami a legjobban tetszik. Egy kezdő honlapnál senki sem fog kiakadni azon, hogy a lap alján nem „hozzászólás”, hanem „comment” lesz. Később, amikor már beindul a honlapod, azt a pénzt, amit egy gagyi magyar nyelvű sablonra vagy honlap tervezésre költöttél volna, költsd el inkább egy tuti angol sablon fordítására (bocsánat mindenkitől, akit esetleg ezzel megbántottam, de érdemes összehasonlítani a pénzért elérhető magyar, és az ingyenes angol sablonokat. Ég és föld, nem az első javára…)

Nagyon profi, ingyenes angol WordPress sablonokat itt találsz:

Ezen kívül a Google-ben bármikor rákereshetsz arra, hogy ”free WordPress themes”.

Mi az ingyenes WordPress sablonok hátránya?

Az ingyenes WordPress sablonok egyébként ma már nem is mindig a szépségükben, hanem inkább testre szabhatóságukban maradnak el a fizetősek mögött. Tehát pl. egy fizetős sablonnál általában minden színt, betűtípust stb. úgy állítasz be az adminisztrációs felületen, ahogy akarsz, az ingyeneseknél pl. egy szín van, amit látsz. (Ezt is átállíthatod egyébként, de ez már valamennyi programozási ismeretet igényelhet.)

Tapasztalatom szerint az ember az első honlapjára olyan sablont választ, amibe beleszeret. Aztán ahogy fejlődik az oldal, vagy újakat indít, egyre inkább a kemény számok, a felhasználhatóság lesz a fő szempont. Válassz kedved szerint, a WordPress sablonok nagyszerűsége éppen abban rejlik, hogy ha holnap lecseréled, akkor csak a színek és a formák változnak meg a honlapodon, a tartalom nem. A sablonoknál általában van egy „Preview” vagy „Preview Theme” gomb, ezt megnyomva élesben tesztelheted.

Az ingyenes WordpPress sablonok legnagyobb hátránya abból adódik, hogy néhány fejlesztő visszaél a helyzetével. A legegyszerűbb, hogy a saját honlapjának a linkjét helyezi el az oldaladon, ez még korrekt is. Amikor ez már több, ráadásul kétes értékű honlapra mutat, akkor már meggondolandó a dolog. De láttam már olyat is, hogy teledobálta spam jellegű linkekkel az oldalt, ráadásul semmit sem lehetett vele csinálni. Javaslom, hogy csak megbízható forrásból tölts le akár fizetős, akár ingyenes WorpdPress sablont, például a fent megadott linkekről.

Ruhát a honlapodnak - ingyenes WordPress sablonok - sablon választás

Ha van rá pár ezer Forintod…

Frissítés:

Ez a bejegyzés ugyan az ingyenes sablonokról szól, de nem mehetek el mellette, hogy mennyire profi WordPress sablonokat lehet online vásárolni szó szerint néhány ezer Forintért. Ezek a sablonok profibbak mint – sajnos – sok hazai egyedi fejlesztésű honlap.

Saját ízlésed és a honlap funkciói alapján minden feladatra szó szerint több száz professzionális sablon közül választhatsz. Ezek minden esetben annyi önálló beállítási lehetőséget tartalmaznak, hogy néhány órás állítgatással már senki sem ismer rá az eredeti, “sablonos” változatra. Ráadásul az így letölthető sablonoknak szinte már 100%-a reszponzív kialakítású, azaz optimalizálva van tabletre és mobilra is – ami hatalmas piaci előnyt jelenthet neked, ha üzleti céllal indítod a honlapodat.

Ha egy kicsit profibb honlapra vágysz, és hajlandó vagy rá 35-50 dollárt fizetni (ez kb. 8-12000 Ft), akkor biztos vagyok benne, hogy nem fogsz csalódni. Én személy szerint a Themeforest online piacot használom legszívesebben WordPress sablonok vásárlására. Neked is azt javaslom, hogy legalább nézz szét, mikből lehet választani. Minden sablon élőben is kipróbálható a “Live Preview” gombra kattintva.

Kattints a képre a Themeforest sablonokért:

Themeforest WordPress sablonok

WordPress sablonok telepítése

Ha kiválasztottad a legjobbat, akkor töltsd le. Ez általában valamilyen „Download” jellegű gombbal lehetséges. Twitter vagy Facebook megosztást láttam már, hogy elkérnek cserébe, szerintem ennyit megér egy ingyenes sablon.

Fizetős sablonoknál egy saját fiókot kell létrehozni, és a bankkártyáddal fizethetsz, cégre elszámolható számlát kapsz,

Ha letöltötted a saját gépedre, akkor a WordPress adminisztrációs felületén válaszd a Megjelenés → Sablonok menüt. Ezen belül a Sablonok telepítése → Feltöltés fülre kattintva értelemszerűen fel tudod tölteni a gépedről a sablont. Ha aktiválod, akkor láss csodát, a honlapod élesben máris úgy néz ki, ahogy éppen tervezted!

Ruhát a honlapodnak - ingyenes WordPress sablonok - javaslat

Címkék

A véleményed fontos. Mondd el, mit gondolsz!

 1. Kedves Balász,

  Az instrukcióid alapján letöltöttem néhány sablont, melyek zip tömörítésben vannak.
  A feltöltés és telepítés gomb megnyomása után, úgy tűnik befejezi a feladatot, de a sablonok között mégsem jelenik meg, így nem tudom kiválasztani.
  Mi lehet a gond?

  Válaszod előre is köszönöm

 2. Judit szerint:

  Szia!
  Több WP sablont is kipróbáltam, de sajnos a szerkesztésnèl nem tudom a szöveget a kèp mellè tenni. Lehet, hogy a sablon ìgy van kialakítva? Hiába választom ki, hogy a szöveg a kèp mellett legyen, eltolja, elazabdalja a szöveget…
  Remèlem csak èn vagyok bèna ès van erre megoldás!
  Köszönöm

 3. Pató Sándor szerint:

  Szia Balázs,
  Tudsz mondani olyan sablont, amiben le tudom tiltani a menüket is, full oldalas stb, hogy landingos oldalt is tudjak egy damainen belül csinálni.
  Előre is köszönöm, Sándor

 4. Gulyásné Rita szerint:

  Kedves Balázs!

  Nagyon köszönöm a javaslataidat a fizetős sablonokra!!! Amint a 0 forintos havi bevételem egy kicsit emelkedik, AZONNAL “átruházom” a weboldalamat!!! Találtam egy számomra tökéleteset a themeforest-en.
  ANNYIRA örülök és hálás vagyok!!! 🙂

  Kérdésem:
  jelenleg 2 domain-t is használok – az egyik egy statikus, szolgáltatást kínáló oldal, a másik egy igen vegyes témájú blog (lesz, ha belejövök az írásba…).
  A blog alapvető témája a külső-belső harmónia és egészség. A szolgáltatás coaching és gyógyítás.
  Érdemes-e egy domain alá összefésülni a kettőt? Illetve technikailag megoldható-e?

  Köszönöm!

  Rita

  • Örülök, hogy hasznos volt! 🙂

   Hogy mit tegyél egy domain alá, az egy stratégiai kérdés, nehéz így egy kommentben válaszolni. Általában azt lehet javasolni, hogy ami egy téma, az menjen egy domain alá, ami nem oda tartozik, az legyen külön domain.

 5. Andrea Bencsik szerint:

  Szia Balázs!

  Tudnál javasolni egy plugint a wordpressben, hogy ne kelljen egyenként beszúrni a kódot, oldalanként az analyticshez?

  Köszönöm, Anda

 6. Puskás Róbert szerint:

  Szia Balázs!

  Ki néztem magamnak kettő sablont, egyet megszeretnék vásárolni és kérném a segítségedet hogy mi a véleményed róluk?

  1. sablon: https://themeforest.net/item/avada-responsive-multipurpose-theme/2833226
  2. sablon: https://www.elegantthemes.com/gallery/extra/

  A két sablon közt van valami különbség ami megérné azt hogy sokkal többet fizessek a 2. sablonért?

  • Ha jól tudom, akkor azElegant Themes esetében nem egy sablont veszel, hanem az összes sablonjukat kapod meg, valószínűleg ezért drágább. Én egyiket sem használom, de tudom, hogy Magyarországon mindkettőt nyomják más neves online marketingesek, és ezért sokan használják mindkettőt. Ügyfeleim között is, és eddig csak jó visszajelzést hallottam minkettőről.

 7. Bodnár Irén szerint:

  Szia Balázs!

  A fentieket olvasva kedvet kaptam én is egy új honlaphoz. Bár teljesen amatőr vagyok, de az utmutatásodat követve mégis tennék egy próbát. Van egy statikus honlapom /amit persze nem én csináltam/ egy magyar szerveren. Szeretnék egy dinamikus oldalt, ahová tudok rendszetesen új tartalmat feltenni. Az lenne a kérdésem, hogy ha elsősorban amerikai a célközönségem, akkor célszerű-e amerikai szerverre átvinni a domaint? Mi ennek az előnye? Egy amerikai handmade oldalon vagyok fennt a kézműves termékeimmel és oda szeretném irányítani a honlapom látogatóit. Van ennek értelme egyáltalán?
  Vagy ez amolyan fából vaskarika?

  Köszöm szépen előre is a válaszod!
  Üdözlettel, Irén

 8. Gondos Karolina szerint:

  Szia Balázs!

  Most kezdtem használni a te videód alapján a WordPress-t, de falba ütköztem, Szerver, adatbázis, admin felület… minden meg van kerestem egy ingyen sablont, ami tetszik, de a feltöltéssel problémám van.. “Hiányzó munkakönyvtár” hibaüzenet. Mit hagytam ki vagy mit rontottam el?

  Előre is köszönöm!

  • Szia Karolina!

   Örülök, hogy elkezdted. 🙂 Jó kérdés, ezzel így mostanában nem találkoztam. Ha a sablon feltöltésnél jelentkezett, akkor én arra gyanakszom, hogy a szerver jogosultságok beállításával lehet valami probléma.

   Érdemes a tárhelyszolgáltatóval egyeztetni, hogy mennyire WordPress kompatibilis a tárhely. Lehet, hogy már ez alapján tudni fogják, hogy mit kell tenni. Amit javaslok, hogy a fájl jogosultságokat az egész tárhelyen állítsd 644-re, a mappa (directory) jogosultságokat 755-re.

   Ezt elvileg te is meg tudod tenni pl. Filezillából, de ha kínai akkor inkább ne csináld, kérd meg a tárhelyszolgáltatót. Sok érthetetlen WordPress problémát hozott már ez helyre. 🙂

 9. Vaday Tamás szerint:

  Szeretnék létrehozni olyan landing page-t (többet is), ahol nem jelenik meg menü, nincs meg a jelenlegi oldal ak sidebar-ja, footere. Arra már rájöttem, hogy a jelen sablonunkban erre nincs igazán megoldás, nézegettem erre szolgáló pluginokat, de az sem az igazi.
  Ahhoz, hogy több ilyen oldalam legyen, létre tudok hozni egy újonnan telepített WordPresst, ami pl nélkülözi a menüt és akár nem is használom a főoldalát, csak külön-külön egy egy landing oldalt, vagy minden egyes landing page igényel egy önálló WordPress-telepítést és mondjuk egy one-page sablont? Ez utóbbiról akar valaki meggyőzni, de ez azért túl bonyolultnak tűnik és nagyon sok erőforrást kötne le (tárhelyet, időt, energiát). Van rá mód, hogy egy telepítéssel (mondjuk egy aldomainen) több, párhuzamosan futó ilyen oldalt hozzak létre? Milyen sablont ajánlanál, ha van ilyen megoldás, amiben nincsenek kötelezően menük stb?

  • Sok lehetőség lehet erre.

   – Legegyszerűbb, ha a sablonod tud ilyet. Sajnos ez nagyon ritka.
   – Bele lehet nyúlni kódba. Aki ért hozzá nem annyira bonyolult, de tény, hogy ha nem értesz hozzá, ne ezzel kezdd az ismerkedést. 🙂
   – Működhet az is, hogy külön WordPresst telepítesz fel. Nem annyira elegáns, de egyszerűen kivitelezhető változat.
   – Nézd meg az Online WordPress Tanfolyamomat. Most épp akcióban is van, de ott a második részhez jár egy értékesítési oldal sablon is, éppen erre a célra.

 10. Zsolt szerint:

  Kedves Balázs!

  Köszönöm a választ!

  Igen, azt tapasztaltam, hogy van amelyiknél az ingyenes is majdnem készen fent van, csak a képeket kell lecserélni, szöveget átírni.

  Azért több helyen szerencsére van dokumentáció is.

 11. Zsolt szerint:

  Kedves Balázs!

  A fizetős sablonok érdekelnek, mert nekem elegem van a becsapásból, hogy az ingyeneseknél szépet mutatnak, letöltés után pedig csak egy menüsor látszik.
  Sok-sok plusz óra vagy programozó kellene hozzá, de akkor már nem is ingyenes.

  Kérdésem a fizetőshöz.
  Amikor kifizetés után megkapjuk, akkor teljesen készen van tényleg?
  Vagy nekünk kell menünként a testreszabásban sorban beállítani?
  Igazából az lenne a jó, ha amit látunk a mintán, azt kapnánk és csak a képeket kellene lecserélni, menüket átírni stb..
  De gondolom nem így van.

  Ehhez még kérdés.
  Ha olyan sablont választok, ami például egy ingatlan közvetítős, akkor a sablonban eleve benne van az ingatlanközvetítő motor, vagy azt külön le kell még programoztatni?

  Igazából még sehol nem láttam ezt a kérdést tisztázva. Hogy a sablon csak dízájn vagy tulajdonképpen maga a weblap motor is.

  Válaszod köszi előre is!

  Zsolt

  • Kedves Zsolt!

   Sajnálom a rossz tapasztalatodat, nekem is van. 🙂 De sajnos fizetősben is. Nem tudok általánosítani, ingyenesből is vannak szuper sablonok, fizetősből is vannak rosszak.

   Általában a fizetős sablopnokhoz a demo verzió beállítható, de azért egy igazán jó honlaphoz a beállításokat egyedileg kell megcsinálni. A képek sosem járnak a sablonhoz. Az, hogy a háttérben mi van benne, azt meg kell nézni a leírásban, illetve fizetős sablonoknál ezekre konkrétan érdemes rákérdezni vásárlás előtt a készítőnél.

 12. Timi szerint:

  Kedves Balázs,

  Jól gondolom, ha van egy több éve telepített Indose nevű sablonom, azt nem tudom “lecserélni” egy másikra, anélkül, hogy ne kelljen a tejes tartalmat az új sablon képére formálni? Azaz újra kell gondolni a menüpontokat, és minden tartalmat? Bocsánat az amatőr kérdésért, de az vagyok.. 🙂

  Timi

  • Kedves Timi!

   Ez nem biztos. Igazából a kinézettől függ, lehet hogy az új sablonon ugyanúgy jól mutat és logikus is pl. a menü kiosztása, de lehet, hogy nem fér ki.

 13. Hágen Zoltán szerint:

  Szia Balázs ! Nagyon sok hasznos dolgot találtam már az oldaladon, szuper ! Most segítségért fordulok hozzád .Kérlek áruld el hogyan tudok PDF -et beilleszteni az oldalba ?

  • Örülök Zoltán, hogy tetszik! 🙂

   Beilleszteni? Csak letöltésre gondoltál, nem? Egyszerűen fel kell tölteni a WordPress médiatárba (vagy ftp-vel bárhová), és linkelni.

 14. Pádi szerint:

  Szia!

  Fenti honlapomat szeretném megújítani, keresgélem a legmegfelelőbb sablont. Valahogy azt látom, hogy a WP sablonok mindegyike blog-jellegűre van csinálva. Tudnál-e ajánlani nekem egy konkrét sablon, ami szerinted megfelelne a céljaimnak? Lényegében ugyanezt a tartalmat szeretném áthelyezni egy modernebb, jobban kezelhető honlapra.

  Köszi, ha segítesz

  • A blog funkció az alapja a WordPressnek, ezért szinte minden sablon legalább részben fog ilyen megoldást (is) javasolni. Céges honlaphoz valószínű, hogy érdemes egy fizetős sablont választani, ez 10-20 ezer Ft között van, de sokkal jobban megfelelhet szerintem az igényeidnek.

   Én a Themeforestet javaslom, én is ott szoktam sablont vásárolni. Ott tudsz sablon fajták szerint is szűrni (pl. kell-e webáruház funkció, vagy pl. céges kinézet stb.), és a Live Preview gombra kattintva meg tudod nézni élőben, szépre beállítva a sablonokat. Itt található: Themeforest WordPress sablonok.

 15. Kedves Balázs!

  Volt egy működő honlapunk efi-center.hu alatt, gondoltuk a 3-4 éves arculatot jó lenne frissíteni, mondták sokan, hogy olvass utána, pofonegyszerű az egész. Ami történt, hogy egy onetake nevű témát (http://www.hoothemes.com/demos/?theme-demo=onetake) letöltöttem és aktiváltam az oldalunkra. MAjd ezt írta ki, és vissza se tudok lépni az admin felületre:
  Fatal error: Call to undefined function wp_get_theme() in […]/wordpress/wp-content/themes/onetake/options.php on line 11

  Az oldal pedig elfehéredett.

  Helyre lehet hozni valahogy?

  Köszönöm válaszodat.

  Üdv:
  Szaniszló István

  • Szia István!

   Ez valamilyen sablon hibának vagy WordPress verzió inkombpatibilitásnak tűnik. A lényeg, hogy ezt a sablont elfelejteném.

   Amit tudsz csinálni, hogy bemész ftp-vel a /wp-content/themes mappába, és törlöd az egész onetake mappát, így a WordPress azt fogja látni, hogy hiányzik a sablon, és valószínűleg visszaáll valamelyik alapra.

 16. B szerint:

  Kedves Balázs,

  A megoldás után kutatva találtam rá a cikkedre.
  Lehet tudnál benne segíteni, mert én kicsit más típusú sablont keresek…

  Arról lenne szó, hogy a bejelentkező főoldal egy osztott oldal lenne, ahonnan 2 külön WP sablonra irányítaná a látogatókat. De mindezt nem 3 aldomain alatt, hanem egy domainen belül…
  Létezik ilyen sablon? Ha igen, akkor hol találhatom meg?

  Ha van más megoldás, vagy tanács, azt is szívesen veszem!

  Köszönöm!

  • Ha jól értem, akkor 3 külön sablont szeretnél. Ezt csak 3 külön WordPress telepítéssel tudod megcsinálni, mindegyikre külön sablont téve.

   • B szerint:

    Köszönöm válaszod!

    Az első -a főoldal- csak egy sima lap lenne, ahonnan 2 felé lehet tovább haladni. Ez a 2 oldal ugyanarra a sablonra épülne, csak más színnel és tartalommal.

 17. Móna szerint:

  Kedves Balázs!

  Segítséget kérnék.
  Én a Twenty Eleven sablont használom. Egész jól elboldogultam vele:) A hátteret próbálom változtatni…Kijelölöm a választott színt és elmentem.Kiírja, hogy ok a változás azonban nem történik semmi. A többi szín változásokat elfogadja, csak a hátteret nem. Tudnál segíteni mit csinálok rosszul?
  Köszönettel,
  Móna

  • Szilágyi Balázs szerint:

   Kedves Mona!

   Hol próbálod változtatni? A sablon testreszabás menüben? Nem tudom, mi lehet az oka, én azt a sablont nem használom. Talán valaki aki használja a twentyelevent, többet tud segíteni. Próbáld megkérdezni a >Facebook oldalunkon… Vagy jobb egérgomb arra az elemre, aminek a színét változtatni szeretnéd, “inspect element” (elem vizsglálata talán magyarul), és megnézed, hogy mi a div id-ja. Aztán Megjelenés -> Szerkesztő, és beállítod ehhez az elemhez a style.css-ben a kíván szín html kódját (background-color). Ehhez valamilyen szinten kell érteni a css-hez, de annyira nem ördöngősség. Twentyelevennél ennek a módszernek a hátránya, hogy ha még frissítik a sablont, akkor így ez a beállítás el fog veszni.

 18. Tóth Tímea szerint:

  Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod!
  További szép napot kívánok neked!

 19. Tóth Tímea szerint:

  Kedves Balázs!

  Nekem a hu.wordpress.com-on van oldalam, ide szeretnék egyedi sablont feltölteni! Lehetséges ez ide, mert nem találtam olyan menü pontot, hogy sablonok feltöltése/telepítése?!
  Előre is nagyon köszönöm válaszod!
  Timcsi

  • Szilágyi Balázs szerint:

   Kedves Timcsi, a wordppress.com-os lehetőségeket én nem ismerem nagyon. Ha jól tudom ott szűrik, hogy mit engednek. Nézd meg ezt az oldalt, ezeket a WordPress sablonokat a WordPress.com-ra is fel lehet tölteni: http://theme.wordpress.com/

 20. Petrányi Lajos szerint:

  Szia!
  Nem működik az utolsó, általad nem ismert sablon linkje.

 21. stiff szerint:

  A WordPress rendszerhez tartozó sablonokkal csak egy “baj” van, a bőség zavara 🙂
  “free wordpress themes” keresésre = Nagyjából 86 700 000 találat (0,15 másodperc)

  • Szilágyi Balázs szerint:

   Tényleg sok van, bár inkább nézelődök egy órát egy roskadásig megpakolt áruházban, mintsem visszamegyek a 80-as évek kisboltjába, ahol az egyetlen kérdés az volt, hogy van-e kenyér 🙂 🙂
   De a viccet félretéve, én a fenti konkrét linkeket ajánlom. Wpexplorer pl. teljesen megbízható és szinte mindenre lehet jól használható wordpress sablont találni.

Mit gondolsz? Szólj hozzá te is!