Genesis Framework – A legjobb WordPress keretrendszer?

Utolsó frissítés: · Szerző: · Honlap készítés · Wordpress · Nincs hozzászólás
Genesis Framework – A legjobb WordPress keretrendszer

Létezik egy prémium keretrendszer a WordPress-hez, amely nem csak gyors, rugalmas és biztonságos, de keresőoptimalizált felépítéssel rendelkezik. Ez a StudioPress által fejlesztett Genesis Framework, melynek használatát Matt Mullenweg, a WordPress alapítója is jó szívvel ajánlja.

Egy WordPress sablon kifejezetten fejlesztőknek

A Genesis nem bővelkedik beállítási lehetőségekben, azonban, ha nem szeretnél felesleges dolgokat a weboldaladba, amelyek lassítják a betöltési sebességet, kiváló kiinduló pontot jelenthet olyan ügyfelek számára, akik egyedi funkciókat szeretnének honlapjukba. Amennyiben UX designer által megálmodott, egyedi látványterv WordPress-re történő implementálására lenne szükség, a Genesis Sample téma a legjobb kiindulópont. Gyakorlatilag bármit hozzáadhatunk, de nincs ránk kényszerítve semmi.

A Genesis felépítése egy üres polcrendszerhez hasonlítható, hook rendszerének köszönhetően tetszőlegesen testre szabható. A fejlesztéshez jól jön a Genesis Visual Hook Guide, amely egyfajta térképként szolgál, ha egy gyereksablont szeretnél egyedivé tenni. Ehhez alapvető PHP, HTML és CSS tudás szükséges. A functions.php módosításával a weboldal bármely eleméhez hozzáadhatunk tartalmat, vagy bővíthetjük egyedi funkciókkal, widgetekkel.

Genesis Visual Hook Guide

Milyen előnyei vannak a Genesis-nek?

 • Biztonságos
 • A Genesis Framework a szülősablon, ami önmagában nem használható, így a fejlesztő rá van kényszerítve a child-theme, azaz származtatott sablon használatára, amely megvásárolhatók készen, vagy fejleszthetünk hozzá egyedi témát is. A biztonsági frissítéseket a Genesis Framework (parent theme) rendszeresen megkapja, így azon túl, hogy a weboldal biztonságos marad, nem kell tartanunk a széteséstől sem. A rendszer annyira stabil, hogy a frissítések gyakorlatilag automatizálhatók, ezáltal WordPress fejlesztőként jelentős passzív jövedelemre tehetsz szert.

 • Megbízható háttér
 • A StudioPress professzionális fejlesztői gárdája nem fog egyhamar eltűnni a piacról. A cég weboldalán 60+ child-theme közül választhatunk. Mivel prémium rendszerről van szó, ezért megkérik az árát. A Genesis sablonok 99 -129 $-között mozognak, érdemesebb azonban a Pro Plus Package-re beruházni, melynek az ára 500 $, ami elsőre meghökkentő lehet, cserébe viszont életre szóló hozzáférést kapunk valamennyi Genesis sablonhoz. Ha figyelembe vesszük, hogy soha többé nem kell más sablont vásárolni, megéri a befektetést.

  Genesis Child Themes
 • Korlátlan támogatás
 • A keretrendszert csak egyszer kell megvenni 59 $-ért, nincs évente ismétlődő fizetés, viszont van cserébe lifetime support és részletes dokumentáció áll rendelkezésre.

 • Színvonalas kódolás
 • Mivel a Genesis kódolása kiváló, a mögöttes kód megváltoztatása viszonylag egyszerű. Még ha nem is tervezed a gyereksablon kódjának szerkesztését, a tiszta és optimalizált kód gyorsan betöltő weboldalt eredményez.

 • Fejlesztői közösség
 • Nagyon sok fejlesztő is szakosodott a Genesis témájának testreszabására és építésére, azaz mindig lesz olyan szakértő, akihez segítségért fordulhatunk:

  Bill Erickson – University of Cambridge, vagy a YOAST SEO bővítmény weboldalainak létrehozásában dolgozott.

  Sridhar Katakam – Havidíjas rendszerben hozzáférést nyújt tengernyi Genesis probléma megoldására alkalmas kódhoz.

  WP Flames – Flamich Gábor, Genesis fejlesztésre szakosodott WordPress fejlesztő folyamatosan bővülő, ingyenes kódgyűjteménye. Az itt található kódrészletek használatával gyorsan építhetsz egyedi Genesis sablonokat.

Kinek ajánlott a Genesis Framework?

Két fő típusú WordPress-felhasználó fogja értékelni a Genesis-t:

 • Azok, akik gyorsan telepíthető, prémium WordPress sablont keresnek
 • A fejlesztők, akik olyan platformot keresnek, amelyre egyedi témákat építhetnek

Az a tény, hogy a Genesis keretrendszer a gyors betöltési kódjáról és a SEO-központú struktúráról híres, azt is jelenti, hogy nem csak felhasználóbarát weboldalad lesz, hanem annak is nagyobb lesz az esélye, hogy könnyebben megtaláljanak a keresőben.

Amennyiben Genesis fejlesztésre szakosodott WordPress fejlesztőt keresel, akkor Flamich Gábort ajánlom.

A véleményed fontos. Mondd el, mit gondolsz!

Még nincs hozzászólás. Mondd el a véleményed!