Havi 5 millió forint tárhelyszolgáltató ajánlásból
Utolsó frissítés Feb 28, 2019
Havi 5 miilli Ft tárhelyszolgáltató ajánlásból?

18.000 dollár az nem kevés pénz. Még Amerikában sem. Nagyjából 5 millió Forint, amit ha az ember kizárólag ajánlói (affiliate) jutalék formájában leszámlázhat egy hónapban, akkor valószínűleg valamit jól csinál. Ráadásul ez az összeg az ebben a cikkben ismét elővett Pat Flynn múlt havi teljes bevételének csak kevesebb, mint a tizedét jelentette.

Pat Flynnek csak a Bluehost tárhelyszolgáltatótól származó ajánlói jutaléka volt ennyi szeptemberben. Tudnál vele mit kezdeni? Én igen. De ez akkora összeg – ebben a kontextusban –, amit szerintem itt Magyarországon el sem tudunk képzelni.

Mert számoljunk egy kicsit utána! Nem feltétlenül az 5 millió sok havonta. De nézzük ezt egy átlagos magyar 15%-os ajánlói jutalékkal, ami ugye kapásból 33 milliós generált forgalmat jelent! Értsd: ahhoz, hogy itthon ennyit keress jutalékból, havonta 33 millát, egy évben összesen négyszáz millió forintot fizető ügyfelet kell egy tárhelyszolgáltatóhoz vinned. Ez mondjuk éves 5000 Ft tárhely díjjal számolva 80.000 ügyfél ajánlását jelenti.

Pat Flynn income report 201709


Pat Flynn 2017. szeptemberi bevétele kint van a honlapján

Akkor mégis, hogyan?

A fenti számításból nagyjából az jön ki, hogy ekkora jutalékot az egész magyar tárhelypiacból nem lehet kihozni, pedig Pat egyedül csinálta. Hogyan sikerült neki? Mi a különbség a két piac között?

Először is van legalább egy nagyságrendnyi különbség a magyar nyelvű és az angol nyelvű piac között. Erről már hallhattál tőlem, és eléggé egyértelmű, szóval itt most nem mennék bele részletesen. Legyen elég csak annyi, hogy a fejlett angol anyanyelvű világ (USA, Kanada, UK, Ausztrália) a maga kb. 441 millió lakosával és nagyjából négyszeres egy főre jutó nemzeti termékével körülbelül 175-szörös piacot jelent ahhoz képest, mint amit mi itthon nyelvi korlátok nélkül elérhetünk.

De van egy másik tényező is. Ez pedig az affiliate, vagyis az ajánlás alapú jutalékos ügyfélszerzési rendszerek elterjedtségében, használatában, és mondjuk úgy nagykorúságában meglévő különbség. Nézzük csak rögtön az elsőre is szembetűnő példát! Amíg a magyar piacon átlagosan 15% ajánlói jutalékról írtam – én pl. ennyit kapok a honlapomról a Tárhelyparkhoz küldött ügyfelek után –, addig a Bluehostnál az egyhavi korlátlan tárhely díja 8 dollár, ráadásul ha Pat linkjén keresztül regisztrálsz, akkor az első időszakban mindössze havi 4 dollár fizetendő. És mégis, minden egyes általad küldött, új fizető ügyfél után a Bluehost egyszeri 65 dollár jutalékot ír jóvá neked. Elírás? Nem. 8 dolláros havidíj után 65 dolláros jutalék. Vagyis nem 15%-os, hanem 800%-os jutalék. Persze nem havonta, csak egyetlenegyszer. De mégis. Az arány kicsit más, hiszen ha így nézzük azt a 18000 dollárt, akkor már rögtön nem több százezer, „csak” 280 új ügyfelet kell minden hónapban ajánlani.

havi 5 millió forint tárhelyszolgáltató ajánlásból

Általánosságban elmondható, hogy a jutalékos rendszerek működése, az ajánlók megbecsülése és megfizetése a marketing szempontból sokszor évszázadoknak tűnő előnnyel előttünk járó USA-ban sokkal kidolgozottabb, professzionálisabb. Emlékszem, amikor kiköltöztem Amerikába és elmentem ágyat venni egy bútorboltba, már a bejárat előtt, a parkolóban pozitív értelemben letámadott három öltönyös eladó, akik közül aztán a legszimpatikusabb végigkísért a teljes vásárláson, majdnem a fenekemet nyalva ki, amíg pár száz dollárt végül garantáltan ott nem hagytam. Ja persze – esett le utólag –, hiszen az az eladó nem garantált minimálbérrel unatkozta végig a napot kelletlenül, hanem jutalék alapon akkor kapott jó fizetést, ha a vevő, jelen esetben én, vásároltam is.

havi 5 millió forint tárhelyszolgáltató ajánlásból pat flynn

Pat Flynn titka

Ez mind szép és jó, de még mindig nem magyarázza meg ezt a hatalmas jutalékot. Mert legyünk őszinték, párszáz új ügyfelet ajánlani egyetlen hónap alatt egy tárhelyszolgáltatónak – fejlettebb értékesítési kultúra ide vagy oda – még Amerikában sem semmi. Akkor hogyan csinálja ezt Pat Flynn? Mi a titka?

Ő egyike azoknak, akik tökéletesre fejlesztették azt, amit a Hogyan keress több pénzt az interneten? című előadásomban még 2015-ben úgy mutattam be, hogy minden a vásárlóról szóljon. Ha ugyanis megnézel egy átlagos affiliate hirdetőt, akkor nagyjából egy egyensablon szerint felhúzott, egyszerű banner hirdetéssel fogsz találkozni. Vagy egy e-mailben kiküldött linkkel. Itt van most ez a cucc, ennyibe kerül, vedd meg. Nem mondom, hogy nem működik, hiszen sokan keresnek így is pénzt, többet vagy kevesebbet.

De Pat Flynn titka nem ez. Ő nem azt fejlesztette tökélyre, hogy egy kicsivel jobb vagy szebb hirdetést csinált, amire majd biztosan többen kattintanak. Ő az egészet megfordította, és a célpiac valódi problémájára, vágyára ad megoldást, ráadásul még eltávolítva a félelmeinek nagy részét is. Merthogy senki sem szeretne egy tárhelyet önmagában – mire lehet az jó? Pat pedig a szolgáltatás hirdetése helyett egész intézményt kreált aköré, hogy hogyan tudsz elindítani egy blogot. Amihez ugye mellékesen mi már tudjuk, egy tárhely is kell, de mindjárt más a gyerek fekvése, amikor nem 8 dollárért akarnak nekem eladni valamit, amiről azt sem tudom, micsoda, hanem megmutatják, hogyan tudok elkezdeni blogolni az interneten, azonnal, mindenféle technikai tudás nélkül, ráadásul akár pénzkeresési céllal!

És itt van rögtön a második dolog, ami a sikeréhez hozzájárult. Szó szerint megmutatja, hogyan csináld. A Bluehost témában már klasszikusnak számító YouTube videóját eddig több, mint 235 ezren nézték meg! Nem csinál benne mást, mint – a saját affiliate linkjére kattintva – bemutatja, hogy mennyire egyszerű, ráadásul 4 perc alatt kivitelezhető egy működő blog elindítása a nulláról.

Íme Pat videója, amivel havonta pár millió Forintot keres. Ha tudsz angolul, mindenképpen javaslom, hogy nézd meg:

Haladó tipp: Ez a 2009-ben (!) létrehozott blog azóta is ott van, abban a formában, amit ebben a videóban 4 perc alatt Pat összerakott. Plusz egy ajánlói linkkel az oldalsávban a tárhelyszolgáltatóhoz. Vajon mennyit kereshetett az elmúlt 8 évben csak azzal, hogy valaki – hozzám hasonlóan – megnézte élőben az összerakott honlapot, és onnan kattintott tovább a Bluehost linkre?

Ez a két dolog amúgy a kulcsa nem csak az affiliate, nem csak az online, de talán minden eladásnak. Egyrészt eltávolítani a vásárló félelmeit (itt pl. bonyolult, nem tudom megcsinálni, sokba kerül), hogy egy vágyát könnyebben elérhetővé tegyük (itt pl: elkezdeni blogolni), nem pedig megpróbálni eladni neki valamit, ami nekünk van. Másrészt megmutatni, hogy ez az egész hogy működik, milyen jó lesz neki, vagy milyen egyszerű lesz használni, a terméktől függően. Nézd csak meg a sokszor lenézett TV Shopos reklámokat! Vajon miért működnek, szinte kivétel nélkül, minden korszakban?! Azért, mert megmutatják, hogyan tudod a terméket használni, és milyen eredményt tudsz vele elérni.

havi 5 millió forint tárhelyszolgáltató ajánlásból eladás kulcsa

USA Affiliate bevétel lehetőség magyaroknak

Ha még havi 5 millió forintnál nem is tartok, de nekem is szépen hoznak az amerikai passzív jövedelmet termelő affiliate honlapjaim. Ezek felépítéséről állítottam össze egy sikeres online videós képzést, aminek a részleteit a linkre kattintva tudod megnézni: Amazon passzív jövedelem tudásprogram.

Ingyenes anyagok

Rólunk mondták

SEO könyv

Stabil bevétel keresőoptimalizálással 2020 borító 3D látványterv

SEO hírek

Keresőoptimalizálás

Kapcsolódó bejegyzések

A YouTube, mint bevételi eszköz?

A YouTube, mint bevételi eszköz?

Van pénz a YouTube-ban? Egyáltalán lehet vele pénzt keresni? Miért vannak a YouTube-on olyan videók, amelyeken valaki 40-50 percen keresztül csak játszik a gépén? Milyen haszna van ebből? Mi a különbség a magyar és az angol piac között? Tudd meg a meglepő válaszokat! Ismerd meg a további lehetőségeket is!

Hozzászólások

0 Comments

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szilágyi Balázs webinar behúzó háttér

Hogyan keress te is pénzt otthonról ingyenes tréning

Íratkozz fel hírlevelünkre, és azonnal megnézheted a Hogyan keress te is pénzt otthonról online tréninget!

Adatkezelés

Sikeres jelentkezés. Hamarosan küldjük az információkat a tréninghez.