Facebook hirdetés mérete: hogyan válassz megfelelő képméretet?
Utolsó frissítés Oct 6, 2024
facebook-hirdetes-merete

A megfelelő képméret bizony jelentős hatással van a kampányodra. Nem elég csak jó tartalmat készíteni – a vizuális elemeknek tökéletesen illeszkedniük kell a platform elvárásaihoz. Egy rosszul méretezett kép vagy videó elronthatja a hirdetést, és akár a kattintások számát is jelentősen csökkentheti.

Ma már mindenki gyorsan pörgeti az ujját a telefonján, ezért fontos, hogy első pillantásra megfogd az emberek figyelmét.

Facebook hírfolyam hirdetés képméret

A Facebook hírfolyam az egyik leggyakoribb hirdetési felület, ahol a felhasználók leginkább találkoznak a tartalmaiddal.

Az ajánlott képméret itt 1200 x 628 pixel, amely biztosítja, hogy a kép tisztán és torzításmentesen jelenik meg mind mobilon, mind asztali eszközökön.

A Meta útmutatója szerint érdemes figyelembe venni, hogy a képméret mellett a képarány is fontos – az 1,91:1 arány optimális, amely jól illeszkedik a hírfolyamba, anélkül hogy levágódna a kép bármely része.

Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy a vizuális tartalom szövege 20%-nál kisebb helyet foglaljon el, mert a Facebook algoritmusa előnyben részesíti a képeket, amelyek nem zsúfoltak túl sok szöveggel.

Tipp: Mindig próbálj meg a kép mellett figyelemfelkeltő szöveget is elhelyezni, hogy a felhasználókat azonnal megragadd. Ha videót használsz a hírfolyamban, akkor a 16:9-es képarány az optimális, és ne feledd a videó első 3 másodpercének fontosságát!

Facebook Story hirdetés képméret

A Facebook Story-k dinamikus hirdetési formátumok, amelyek teljes képernyőt kitöltő élményt nyújtanak.

Az ajánlott képméret itt 1080 x 1920 pixel, amely tökéletesen illeszkedik a mobil képernyőhöz.

A Meta szerint az optimális képarány 9:16, amely biztosítja, hogy a hirdetés ne vágódjon le, és a felhasználók élvezhessék a teljes vizuális élményt.

A Story-k gyorsak és azonnali hatást gyakorolnak, így itt különösen fontos, hogy a képek és videók ne legyenek túl zsúfoltak, és könnyen érthetőek legyenek.

Tipp: Használj interaktív elemeket, mint például matricákat vagy szavazási lehetőségeket, hogy növeld a felhasználói elköteleződést. Az emberek szeretnek részt venni a tartalomban, nem csak nézni azt!

facebook-hirdetes-merete

Facebook keresési találatok hirdetés képméret

A keresési találatokban megjelenő hirdetések némileg eltérnek a hírfolyam hirdetésektől, de itt is fontos, hogy a képméret pontos legyen.

Az ajánlott méret 1200 x 628 pixel, amely a Meta szerint a legjobban mutat az asztali és mobilos felületeken is.

Az 1,91:1 képarány szintén ideális ebben az esetben.

Fontos, hogy a keresési találatok között megjelenő hirdetések rövid időn belül megragadják a felhasználók figyelmét, hiszen itt a hirdetés közvetlenül a keresés eredményei között jelenik meg.

Tipp: Ügyelj arra, hogy a hirdetés képi elemei egyszerűek és világosak legyenek, mert a keresési találatok között könnyű elveszni a túlzsúfolt tartalommal.

facebook-hirdetes-merete

Facebook galéria képes hirdetés méret

A galéria hirdetések lehetővé teszik, hogy egyszerre több képet is bemutass, amely különösen előnyös lehet termékek reklámozásánál.

A Meta útmutatója szerint a galéria képeinek optimális mérete 1080 x 1080 pixel, így négyzetes formában jelennek meg, ami tökéletesen illeszkedik a mobil eszközök kijelzőjéhez is.

A képarány itt 1:1, ami egy jól bevált szabvány a galéria formátumokhoz.

Ezzel a mérettel biztosítod, hogy minden kép megfelelően jelenjen meg anélkül, hogy bármelyik része levágódna.

Tipp: Mivel a galériás hirdetések több képet mutatnak, ügyelj arra, hogy az első kép legyen a legfigyelemfelkeltőbb, mert ez az, amit a felhasználók először látnak, és ez alapján döntenek arról, hogy görgetnek-e tovább a többi képhez.

Facebook kollekció hirdetés képméret

A kollekció hirdetések kiválóak arra, hogy egyszerre több terméket mutass be látványos és interaktív módon.

A fő kép méretének 1200 x 628 pixelnek kell lennie, míg a termékképek optimális mérete 600 x 600 pixel a Meta ajánlása szerint.

A 1,91:1 képarány itt is fontos a fő kép esetében, míg a termékképek négyzetes formában jelennek meg.

A kollekció hirdetések különösen hatékonyak, ha mobilra optimalizált tartalmat készítesz, mert lehetővé teszik, hogy a felhasználók egyszerűen lapozzanak a termékeid között.

Tipp: Ne felejtsd el, hogy a kollekció elsődleges célja a gyors vásárlásra ösztönzés. Használj vonzó, kiváló minőségű képeket, hogy a felhasználók azonnal meg akarják venni a termékeidet.

Facebook Messenger hirdetések képmérete

A Facebook Messenger hirdetések közvetlenül jelennek meg a felhasználók beszélgetései között, így a vizuális tartalom itt is kulcsfontosságú.

Az ajánlott képméret 1200 x 628 pixel, hasonlóan a hírfolyam hirdetésekhez.

A Meta szerint az 1,91:1 képarány itt is megfelelő, mert jól illeszkedik a különböző képernyőméretekhez.

A Messenger hirdetések célja, hogy közvetlenebb kapcsolatot teremtsenek a felhasználókkal, így a vizuális anyagoknak egyszerűeknek és jól érthetőeknek kell lenniük.

Tipp: Használj érzelmekre ható képeket és egyszerű szövegeket, mert a Messenger hirdetések általában intimebb környezetben jelennek meg, mint a hírfolyam hirdetések.

Facebook beágyazott videóhirdetés méret

A beágyazott videóhirdetések egyre népszerűbbek, és egy jól elhelyezett videóval sokkal több figyelmet vonzhatsz be, mint egy statikus képpel.

Az ajánlott képméret 1280 x 720 pixel, amely a legjobb minőséget biztosítja a Meta szerint.

A 16:9-es képarány garantálja, hogy a videó minden eszközön megfelelően jelenjen meg, anélkül, hogy levágódna vagy torzulna.

Ne felejtsd el, hogy a videó hossza sem mindegy: a legjobb, ha 15 másodpercnél nem hosszabb, mert így a felhasználók végignézik anélkül, hogy továbbgörgetnének.

Tipp: A videó elején helyezz el egy figyelemfelkeltő jelenetet, ami azonnal felkelti az érdeklődést. Az első pár másodperc döntő fontosságú!

Facebook Reels-hirdetés méret

A Reels-hirdetések gyorsan növekvő népszerűséget élveznek, hiszen rövid, pörgős videók formájában jelenítik meg a hirdetéseket.

Az ajánlott méret itt 1080 x 1920 pixel, amely teljes képernyőt kitöltő élményt nyújt.

A 9:16-os képarány ideális ahhoz, hogy a Reels-hirdetés tökéletesen megjelenjen mobilon.

Ezek a hirdetések rövidek és pörgősek, így itt különösen fontos, hogy a vizuális tartalom azonnal vonzó legyen.

Tipp: Használj zenét vagy hanghatásokat a videóban, hogy még inkább bevonzd a felhasználókat. Az emberek gyakran hanggal nézik a Reels tartalmakat, és egy jó dallam vagy effektek segíthetnek kiemelni a hirdetésedet.

facebook-hirdetes-merete

Facebook jobb oldalsávban elhelyezett hirdetés méret

A jobb oldalsávban megjelenő hirdetések kisebb méretűek, de mégis hasznosak lehetnek, különösen az asztali felhasználók esetében.

A Meta ajánlása szerint a legjobb képméret itt 254 x 133 pixel.

Ez a méret megfelelően kicsi ahhoz, hogy ne foglaljon túl sok helyet a felhasználó képernyőjén, de elég nagy ahhoz, hogy jól látható legyen a tartalom.

A jobb oldalsávban elhelyezett hirdetések általában kevésbé vonzzák a mobilos felhasználók figyelmét, így itt különösen fontos, hogy az asztali megjelenésre optimalizálj.

Tipp: Ne zsúfold túl a képet szöveggel, inkább használj egyértelmű, rövid üzeneteket és figyelemfelkeltő képeket, amelyek könnyen értelmezhetők a kis méret ellenére is.

Képátméretezés programok

facebook-hirdetes-merete

Amikor már megvan a megfelelő méretű kép, de valamiért mégis igazítani kell rajta, jó szolgálatot tehetnek a képátméretező programok.

Néhány népszerű és könnyen használható program, amit érdemes kipróbálni:

  • Canva: Könnyen használható, és beépített sablonokat is kínál.
  • Photoshop: Ha professzionális szerkesztésre van szükséged.
  • Pixlr: Ingyenes online eszköz, ami gyors és egyszerű.

Ezekkel az eszközökkel bármikor módosíthatod a képeidet anélkül, hogy azok minősége romlana.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen méretű képet használjak a Facebook hirdetéseimhez?

Ez attól függ, hogy milyen típusú hirdetést készítesz. Például a hírfolyam hirdetésekhez a 1200 x 628 pixel, míg a Story hirdetésekhez a 1080 x 1920 pixel ajánlott.

Miért fontos a képméret a Facebook hirdetéseknél?

A megfelelő képméret biztosítja, hogy a hirdetésed jól jelenjen meg minden eszközön, és ne torzuljon el vagy legyen elmosódott. Egy rosszul méretezett hirdetés könnyen elriaszthatja a felhasználókat.

Használhatok többféle méretet egy kampányon belül?

Igen, sok esetben érdemes is. A különböző hirdetési formátumokhoz eltérő méreteket kell használnod, hogy minden platformon optimálisan jelenjen meg a hirdetésed.

Hogyan ellenőrizhetem a hirdetésem képméretét?

A Facebook hirdetéskezelő eszköze segít ellenőrizni a hirdetések vizuális megjelenését, és figyelmeztet, ha nem megfelelő a méret.

Ingyenes anyagok

Rólunk mondták

SEO könyv

Stabil bevétel keresőoptimalizálással 2020 borító 3D látványterv

SEO hírek

Keresőoptimalizálás

Kapcsolódó bejegyzések

Facebook kampány létrehozása

Facebook kampány létrehozása

Facebook kampány létrehozása – Lépésről lépésre útmutató, hogy a hirdetéseid elérjék a megfelelő közönséget és maximális eredményt hozzanak!

Hozzászólások

0 Comments

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szilágyi Balázs webinar behúzó háttér

Hogyan keress te is pénzt otthonról ingyenes tréning

Íratkozz fel hírlevelünkre, és azonnal megnézheted a Hogyan keress te is pénzt otthonról online tréninget!

Adatkezelés

Sikeres jelentkezés. Hamarosan küldjük az információkat a tréninghez.